Atacată cu sălbăticie de două publicaţii vâlcene, SC Sacomet, cu sediul în Horezu, reprezentată şi condusă de omul de afaceri Florin Nicolaescu, oferă explicaţii publice. Precizăm că societatea în cauză a administrat, până pe 17 iunie, groapa de gunoi de la Măldăreşti. După închiderea gropii, autorităţile locale nu au mai găsit o soluţie pentru depozitarea gunoiului din Vâlcea. Pentru menţinerea adevărului facem precizarea că această problemă deosebit de gravă nu a fost creată de actuala administraţie, ci a fost moştenită din vechile legislaturi.
,,Precizez că am apelat la informarea opiniei publice pe această cale, fiindcă nu mi s-a dat posibilitatea la cuvânt, aşa cum era normal într-un material de presă. O anumită doamnă, căreia nu vreau să-i dau numele, pentru că oricum este o anonimă, mi-a spus că pot da drept la replică după apariţia atacurilor. În primul rând vreau să spun că i-am făcut plângere penală pentru că a încălcat proprietatea privată atunci când s-a dus şi a fotografiat în curtea Sacomet. Martor al acestui lucru este portarul care a surprins-o şi a dat-o afară. Să fie sigură doamna în cauză că portarul va depune mărturie în acest sens. Apoi, sunt atacat că am depozitat gunoiul în curtea societăţii. Fals! Într-adevăr, aşa cum reiese din poze, acolo au fost depozitate temporar cartoane şi sticle pentru a fi băgate în presă. Noi avem presa în curtea societăţii. O altă acuzaţia îl vizează indirect pe un salariat al meu, a cărei soţie lucrează în Primăria Horezu. Ziarul respectiv susţine că de-aia nu mi s-a dat amendă. Eu spun că nu mi s-a dat amendă pentru că nu exista temei legal. Degeaba aruncă ,,doamna jurnalist” cu expresii gen ,,individul certat cu legea” sau ,,duduia”. În primul rând că nu o onorează ca femeie, în al doilea rând vreau să-mi spună cu ce lege sunt certat. Că dacă eram certat cu legea poate trebuia să fiu la puşcărie. Totuşi, eu sunt un ,,individ” care a ajuns inginer la vârsta când se dobândeşte o licenţă. Alţii nu au nici bacalaureatul dat la timp… Vreau să fac o precizare clară, nu depozităm gunoiul în curtea societăţii! Pot prezenta organelor abilitate, oricând, contracte cu gropi de gunoi din Deva şi Târgu – Jiu” a declarat Nicolaescu.
Plângeri penale pentru instigare prin emisiuni televizate
O altă problemă pe care şeful Sacomet vrea să o explice, motivându-şi unele puncte de vedere tranşante din ultima perioadă, se referă tot la atacuri de presă. Astfel, Nicolaescu a fost nevoit să facă plângeri penale pentru instigare.
,,Sunt atacat de foarte mult timp de o televiziune, care de altfel este respectabilă, însă există acolo un domn care nu are loc de mine. Cred că a făcut o pasiune pentru mine, altfel nu îmi explic de unde atâţia ani de virulenţă împotriva mea. În perioada în care lucra la un ziar din Vâlcea m-a atacat proferând la adresa mea numai şi numai minciuni. Acum nu mai lucrează acolo, probabil că şi patronatul ziarului respectiv şi-a dat seama de profesionalismul şi aptitudinile sale, dar editează o revistă în care, normal, tot pe mine mă atacă. Acestui domn a trebuit să îi fac plângere pentru instigare. În calitate de moderator a spus pe un post local că oamenii din Măldăreşti trebuie să iasă în stradă şi să nu mai lase firma Sacomet să îşi desfăşoare activităţile conform contractelor pe care le avea. Adică dorea să-mi saboteze, într-un fel, activitatea, instigând oamenii. Desigur, i-am făcut plângere la Parchet pentru treaba asta. Am depus şi caseta cu instigările sale. M-a acuzat că am plătit la Bucureşti, la Mediu, ca să primesc autorizaţie. O acuzaţie foarte gravă la adresa mea, dar şi a autorităţii. Reprezentaţii autorităţii centrale, de la Bucureşti, desigur că s-au simţit lezaţi şi îl vor da în judecată. Eu, de asemenea. Să facă dovada că am dat eu mită pentru a primi autorizaţia. Susţine că vin societăţi de colectare şi depun gunoiul la Măldăreşti, dându-mi bani în mână, la negru. Aşa ceva nu există, este imposibil. Cine ar da pe mâna unor salariaţi atâţia bani, ca aceştia să vină şi să-mi dea mie? Lucrăm numai cu facturi şi viramente bancare. Chiar rog instituţiile statului să investigheze, m-ar ajuta foarte mult în viitoarele procese civile pe care le voi avea cu cele doua ziare. Eu ştiu ce pregătire are acest domn care mă atacă foarte des, de-aia nu dau doi bani pe ce spune. Dar pentru că lumea nu ştie, prin faptul că îl tot vede la televizor, se poate lăsa manipulată. Aşa că am păţit ca unii salariaţi să fie blocaţi de cetăţenii din Măldăreşti, cu care nu am nici un conflict. Păi, în felul acesta, cum să mai lucrezi?! Să analizeze organele de cercetare penală dacă se poate aşa ceva. În altă ordine de idei vreau să spun că eram atacat în emisiune, dar niciodată, vă rog să reţineţi – NICIODATĂ, nu eram sunat să mă apăr. Mi se trimiteau mesaje că pot sa revin eu cu un drept la replică. Am făcut sesizare la CNA şi nu sunt singurul. Ştiu şi alte persoane din acest judeţ care au făcut sesizări contra acestei televiziuni, din cauza emisiunii acestui domn. Înţeleg că s-au primit şi amenzi, probabil se vor mai primi. Aşa se întâmplă când intoxici populaţia cu minciuni. Închei prin a spune că eu am mare preţuire pentru breasla jurnaliştilor vâlceni. În atâţia ani de activitate am intrat în contact cu o parte din ei şi îi respect. Dar cei doi nu au absolut nicio pregătire, sunt în afara problemei!” a concluzionat şeful Sacomet.
Vorbim despre Florian Nicolaescu, fiul lui Toma și Elena, născut la 27.02. 1957 în Horezu, care, după cum reiese din Referatul de terminare a urmăririi penale nr.00244/2003 atașat Dosarului penal 674/2004, a depus la Direcția Silvică Mehedinți un plic cu documente false, cu intenția de a câștiga o licitație pentru lucrări silvice în favoarea SC “Savex Com” SRL Horezu, pe care o reprezenta. Este același Florian Nicolaescu, fost director al Regiei Autonome de Gospodărire Comunală și Locativă Horezu, care a devenit în 1994 director al SC “Sacomet” SA. Și iată cum: Prin Hotărârea Consiliului Local Horezu nr.26/ 6 octombrie 1994, semnată de Florian Nicolaescu în calitate de Președinte de Ședință, se desfințează, începând cu 7 octombrie, RAGCL Horezu și se constituie o comisie de inventariere și lichidare a patrimoniului fostei regii, pe care o va conduce fostul director, Florian Nicolaescu. Prin Hotărârea Consiliului Local Horezu nr.27/ 7 octombrie 1994, se înființează SC “Sacomet” SA, la care este numit director Florian Nicolaescu. Cine altul? Astfel încât, în 6 octombrie 1994, Florian Nicolaescu întocmește adresa nr.1572 în calitate de Director al RAGCL Horezu, pe care o primește tot el o zi mai târziu, în calitate de Director al SC “Sacomet” SA Horezu. Prin această adresă, Florian Nicolaescu se însărcina pe el însuși să preia mijloacele fixe “din anexele 1 și 2”, adică patrimoniul fostei regii autonome! Total valoare anexa 1 = 117.643,00 lei. Total valoare anexa 2 = 1.656.152.537 mii lei. Din Anexa 2, vedem și că Florian Nicolaescu și-a atribuit de capul lui 30.000,14 mp de teren pentru groapa de gunoi, în locul celor 6.000 mp atribuiți legal de către Direcția Generală a Agriculturii Industriei Alimentare și Ape Județul Vâlcea, prin Avizul nr. 4164 din 21 octombrie 1972!
În anul 1968, când Horezu a devenit oraş, comuniştii decid conf. HCP nr. 20/12 oct. 1972, să amplaseze în zona islazului comunal Măldăreşti, „Groapa de gunoi”. Din cercetarea făcută, conform documentelor, oraşul Horezu nu a deţinut vreodată teren în zona respectivă. La data de 21 oct. 1972, prin aviz nr. 4164, DGA Vâlcea (Direcţia Generală a Agriculturii) decide să scoată definitiv din producţia agricolă suprafaţa de 6000 mp. Păşune şi să realizeze rampa de gunoi, în baza solicitării C.P. (Consiliul Popular Horezu) conform adresa nr. 3370/1972.
Realizând că în 1994 Nicolaescu și-a făcut cadou tot patrimoniul de servicii a oraşului Horezu, autoritatea locală prin primarul Nicolae Buşe solicită instanţei de fond, prin adresa nr. 1797/10.06.1998, anularea HCL nr. 26 si 27/oct. 1997, HCL 16/Aprilie 1996 şi contractul de concesiune nr. 354/15,02,1996
Demersul pentru recuperarea serviciilor şi a utilajelor a fost făcut foarte târziu. Nu se cunosc motivele sau interesele, cert este că acţiunea de revendicare formulată conform D. 7288/1998 şi sentinţa nr. 53/25.02.1999 au fost respinse iar acţiunea la Curtea Supremă de Justiţie a fost respinsă conform deciziei nr. 3570/29 oct. 1999 – dosar 239/1999. Nicolaescu Florin a rămas jupân pe bunurile oraşului.
Fostul primar Buşe, prin adresa nr. 8857/15.12.2004, recunoaşte situaţia terenului de 6000 mp unde este „groapa de gunoi”: „Menţionăm că din verificările efectuate, în anexa pentru oraşul Horezu, la H.G. nr. 1362/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Vâlcea precum şi a municipilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Vâlcea, s-a constatat că „groapa de gunoi” nu a fost atestată ca aparţinând domeniului public al oraşului Horezu”.
Cum s-a ajuns de la 6000 mp. de teren stabiliţi pentru „groapa de gunoi” la 30000 mp. astăzi sufocați de gunoaie? Prin ce mijloace şi cu ce autorizaţii de funcţionare, reuşeşte SC Sacomet SA să colecteze gunoaie, fără secţie specială de reciclare, din mai multe judeţe?
Ce mai spune-ti,îi mai luati apararea acestui excroc care a înșelat zeci de oameni.Rușine,rușine,rușine !!!