- Nu de puţine ori am auzit în ultima perioadă afirmaţia următoare: „Doamne, pe mâna cui a ajuns Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea!”. Şi nu este de mirare că oamenii au ajuns să fie nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor municipali, pentru că este din ce în ce mai slabă. Poliţiştii de la Râmnic au ajuns să fie o raritate pe stradă, atât în trafic, cât şi pe străzi, în pieţe sau prin cartiere. Cetăţenii se plâng că nu le sunt soluţionate plângerile, rămânând păgubiţi fără ca poliţiştii să facă ceva. Prin anumite baruri, „băieţii răi” dau cu pumnul şi cu parul, dar ai noştri poliţişti de la municipiu nu vad şi nu aud. Ba mai mult, ţiganii se „destrăbălează” în anumite zone ale oraşului, iar poliţiştii sunt depăşiţi de situaţie. În acest caz, când a văzut că poliţiştii de la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea sunt incapabili să restabilească ordinea şi liniştea publică, prefectul Marin a cerut, pe bună dreptate, ajutorul Jandarmeriei. Iar exemplele pot continua privind slaba activitate a Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, ce face conducerea acestei structuri? Vă spunem noi, nimic! Christian Neghină, şeful de la Poliţia Municipală, a fost văzut pe străzi de foarte puţine ori, semn că nu prea îi pasă ce se întâmplă prin oraş. Printre puţinele dăţi când şi-a făcut apariţia, omul s-a făcut de „cacao”, încercând să intre să se plimbe cu maşina prin puhoiul de oameni de pe Splaiul Independenţei, de Zilele Imnului. De parcă dacă supraveghea evenimentul patrulând pe picioare îi cădeau gradele! Aşa ceva…!
- Şi ca să vă daţi seama în totalitate cum funcţionează Poliţia din Vâlcea, vă spunem că un poliţist, acuzat în trecut de fapte grave şi „obligat” să plece din instituţie, s-a întors pe baricade. Omul s-a reîncadrat în IPJ Vâlcea şi a fost primit cu braţele deschise. El îşi duce veacul acum printr-o localitate din nordul judeţului şi nu şi-a uitat vechile metehne.
- Pensionarea comisarului – şef Ion Preda, fostul şef al Serviciului de Ordine Publică din IPJ Vâlcea duce la pierderea a încă unui profesionist. De altfel, Preda nu rămâne „la vatră”, ci se pare că se pregăteşte pentru o angajare în domeniul privat. Surse din cadrul Poliţiei susţin că acesta îşi pregăteşte dosarul de angajare. Aceleaşi surse ar propune încadrarea sa pe funcţia de şef al Poliţiei Locale, având în vedere tensiunile existente între conducerea administraţiei şi Rândunel Bădescu. Se pare că actualul şef al Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea nu mai este dorit în funcţie. Surse din cadrul primăriei ne-au mărturisit că primarul este tare supărat pentru că Poliţia Locală nu funcţionează aşa cum ar fi vrut el şi consideră că a luat o decizie greşită când l-a pus pe pensionar în fruntea acestei instituţii. Să asistăm în curând la schimbarea din funcţie a lui Bădescu din fruntea Poliţiei Locale? Rămâne de văzut!
- Mega – scandalul creat la Măldăreşti poate avea la origini o ,,mână criminală”. Prefectul a pus în vedere organelor de cercetare penală să verifice cum e posibil ca un incendiu să înceapă aproape simultan, din mai multe părţi. „Suspect” a fost termenul folosit, pe bună dreptate, de Florian Marin. Nici măcar patronul Sacomet, Florin Nicolaescu, nu exclude „mâna criminală”. În cazul în care se va dovedi că este aşa, cine va răspunde? Cele câteva conturi mai mult decât nervoase şi „ambuscate” de pe Facebook, care fac atmosfera şi mai tensionată şi din rândul cărora pot fi bănuiţi făptaşii? Sau biata comunitate care nu mai poate trăi de miros şi care reacţionează de bună credinţă!?
- O ştire sigură, fără prea mare legătură cu judeţul Vâlcea, dar importantă pentru autorităţile statului şi definitorie pentru starea de fapt din România. Fostul magnat media, Adrian Sârbu, arestat preventiv şi trimis în judecată pentru evaziune fiscală, îşi mută afacerile în străinătate. Vara aceasta a licitat o mare sumă de bani pentru achiziţionarea unei staţiuni montane (cu teleferic) în Italia. Nu ştim dacă a câştigat licitaţia sau nu, dar este interesant cum un om în sarcina căruia pot fi reţinute fapte ce duc la prejudicii enorme, încă dispune de fonduri substanţiale pentru asemenea afaceri. Ori instituţiile abilitate nu i-au pus sechestru asigurator pe toţi banii, ori averea strânsă de Sârbu este de-a dreptul astronomică. Vâlcea îşi aminteşte de Sârbu nu doar prin prisma postului Pro TV, dar şi pentru că aceasta s-a căsătorit, în urmă cu nişte ani, la mănăstirea Hurezi, în prezenţa mai multor autorităţi judeţene. Vom reveni!
- La Dăeşti se întâmplă chestii de domeniul literaturii SF. În apropierea satului de vacanţă de la Fedeleşoiu există o plăcuţă pe care scrie ,,Strada Speranţei – proprietate privată”. Probabil că administraţia locală nu are proprietatea termenilor. Cum adică ,,strada” dacă este privată. Prin definiţie, strada, denumită ca atare pe o plăcuţă, este înregistrată la Primărie ca fiind domeniu public. Şi dacă e domeniu public, cum poate fi proprietate privată? Cel mai probabil nu este o încurcătură semantică, aşa cum s-ar crede, ci una care ţine de retrocedări funciare. Adică o altă problemă pe care primăria, în loc s-o descurce, a încurcat-o şi mai tare. Cu ,,ajutorul” justiţiei, evident!
- Un comentariu de bun-simţ şi care conţine atât de mult adevăr, încât ne-a fost imposibil să nu-l băgăm în seamă, ne-a fost transmis la articolul nostru privind mitingul organizat împotriva malpraxis-ului. Îl vom reda în totalitate, fără alte comentarii pentru că oricum ar fi de prisos.
„Cum să se termine cu malpraxis-ul când:
- Managerii sunt puşi politic, angajările se fac pe pile;
- Aparatura şi materialele sunt cele mai ieftine şi de proastă calitate;
- Medicii şi asistentele sunt slab pregătiţi, aşa-zisele cursuri de EMC (Educaţie Medicală Continuă!!), gen Zilele Medicale Vâlcene, sunt nişte bâlciuri pe bani unde cursanţii preferă să stea pe scări sau în parc decât în sala de curs;
- Tarifele decontate de CAS pentru serviciile medicale sunt de tot râsul;
- Medicina de familie e inexistentă, aceşti medici sunt de fapt folosiţi la transcrierea de reţete şi la alte hârtii birocratice;
- În unităţile de primiri urgenţe ajung zilnic peste 100 de pacienţi din care doar 10% sunt urgenţe, dar care nu pot fi tratate cum trebuie datorita supraaglomerării;
- Pompierii slab pregătiţi în domeniul medical se joacă zilnic de-a doctorii în instituţia numită SMURD. Aşa că degeaba mitingul vostru!”.
* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.