Căminul de Bătrâni de la Bălceşti revine în atenţia opiniei publice. Aşa cum era de aşteptat, problemele de acolo nu s-au rezolvat ca prin minune şi e puţin probabil ca situaţia să fie deblocată prea curând.
După cum bine se ştie, primarul din Bălceşti, Constantin Aleca, insistă de mai bine de un an să desfiinţeze acel cămin de bătrâni, susţinând că nu-l mai poate susţine financiar din bugetul local. În ciuda faptului că preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-a sărit în ajutor şi a găsit soluţia ca instituţia pe care o conduce să preia căminul şi să îl transforme într-un Centru de Îngrijire şi Asistenţă – cu finanţare 90% de la Guvern, edilul din Bălceşti a refuzat constant, transformând totul într-un război politic.
Recent însă, preşedintele Rădulescu s-a lăsat păgubaş şi, din dorinţa de a debloca situaţia, a decis să preia toţi beneficiarii de la Căminul de Bătrâni Bălceşti şi să-i repartizeze în alte centre. Zis şi făcut! Cei 25 de bătrâni au fost repartizaţi astfel: 7 au fost duşi la Nicolae Bălcescu, 2 la Centrul de Urgenţă Băbeni, 5 la Bistriţa, 1 la Zătreni, 5 la Lungeşti, 2 au fost transferaţi în alte judeţe, iar alţi trei bătrâni au fost preluaţi de familii.
În aceste condiţii, primarul PNL din Bălceşti avea cale liberă pentru a face ce doreşte cu acea clădire. Şi astfel, marţi, 11 octombrie 2017, Aleca a convocat o şedinţă a Consiliului Local pentru desfiinţarea oficială a Căminului de Bătrâni. Numai că, războiul politic a continuat, iar edilul culege acum ce a semănat. Proiectul său de hotărâre nu a întrunit numărul de voturi necesare (10) pentru a trece, fiind votat de doar 9 consilieri, în timp ce 4 au părăsit sala, iar 2 s-au abţinut de la vot.
Ca urmare, acum, primarul din Bălceşti, Constantin Aleca, va fi nevoit să dea faţă în faţă cu realitatea. Asta pentru că angajaţii de la Căminul de Bătrâni au dat în judecată primăria pentru a-şi recupera salariile neîncasate, iar lefurile lor şi alte cheltuieli neachitate însumează o datorie totală de aproximativ 5 miliarde de lei vechi. Mai mult decât atât, edilul va fi nevoit să angajeze o firmă de pază la cămin, pentru că în clădire se găseşte aparatură medicală de peste 2 miliarde de lei vechi, iar rata infracţionalităţii în zonă este extrem de mare.