UPDATE 3: Mai multe persoane au fost aduse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Din câte se pare, pădurarul suspect în dosar şi poliţiştii implicaţi ar fi audiaţi chiar de prim-procurorul Carmen Vameşu. După declaraţii, procurorul de caz va decide ce măsuri restrictive se vor lua împotriva principalilor suspecţi din dosar.
UPDATE 2: Surse judiciare ne-au confirmat că vizat în acest dosar ar fi şeful de post al Postului de Poliţie Diculeşti, Gheorghe Grigorescu. De asemenea, ar mai fi vizaţi şi alţi poliţişti ce au funcţii de ajutor de şef de post de la posturile de poliţie arondate Secţiei Măciuca.
UPDATE: Pe surse am aflat că cele trei instituţii la care se fac percheziţii în această dimineaţă sunt: Ocolul Silvic Bălceşti şi două posturi de poliţie – Valea Mare şi Diculeşti. Este vizat se pare un pădurar – Gheorghe Laurenţiu, din cadrul Ocolului Silvic Bălceşti, care în perioada 2015-2017 ar fi fost părtaş la tăierea fără drept a 2000 de metri. De asemenea, se pare că în vizor mai sunt şi trei poliţişti ai IPJ Vâlcea, la care se efectuează percheziţii domiciliare.
18 percheziţii au loc în această dimineaţă de joi, 19 octombrie 2017, iar printre obiectivele vizate se numără şi sediile a trei instituţii publice. Cauza este instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi de ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie.
Din câte se pare, în dosar se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de serviciu, de corupţie şi infracţiuni prevăzute de Codul silvic.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Ministerului Apelor şi Pădurilor – Garda Forestieră.
„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – precizează Parchetul Vâlcea.