Oraşul Horezu, una din localităţile vâlcene cele mai grav afectate de inundaţiile acestei veri a rămas fără bani alocaţi pe situaţii de urgenţă. Potrivit Monitorului Oficial de acum trei săptămâni, oraşul olarilor a primit zero lei. Primăria dă vina pe Prefectură şi pe Consiliul Judeţean Vâlcea (deşi edilul – şef este membru al partidului de guvernământ). În replică, prefectul Florian Marin explică exact ce s-a întâmplat: s-au alocat bani pe segmente prioritare, iar cei de la Horezu nu au ţinut cont de acest lucru.
Primăria Horezu a cerut, iniţial, o sumă foarte mare care, probabil, ar fi acoperit toate pagubele produse de ploi. Însă Guvernul, prin reprezentanţii săi din teritoriu a specificat că nu poate aloca toate sumele cerute de primari din lipsă de fonduri. Astfel, s-a cerut o prioritizare a pagubelor. ,,Am făcut un raport în care am cerut 47 de miliarde de lei vechi, absolut toţi banii fiind justificaţi. Apoi am vorbit cu domnul Papa (n.r. Laurenţiu Papa, şef serviciu la Prefectura Vâlcea) care mi-a zis să prioritizez. Am făcut aşa cum mi s-a spus, însă am primit zero lei. Am cerut, în mod prioritar, bani pentru refacerea străzilor Ştirbei Vodă şi Mihai Eminescu, lucrări care ar fi costat aproximativ 12,6 milioane. Înţeleg că problemele au apărut la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul de Interne. Sunt foarte nemulţumit de ce s-a întâmplat şi mă voi gândi serios la ce am de făcut mai departe” a declarat Nicolae Sărdărescu, primarul din Horezu.
Pe de altă parte, reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul Florian Marin, a justificat această nealocare de fonduri. ,,Nu vreau să particularizez pe Horezu, vreau să dau o explicaţie general valabilă. Ni s-a transmis de la guvern că prioritare sunt podurile, podeţele şi drumurile comunale. Cine a cerut bani pentru aşa ceva, a primit. Cine nu, nu!” a spus prefectul.
Astfel stând lucrurile, primarul Nicolae Sărdărescu nu poate da vina pe factorul politic, fiind membru al PSD, dar nici pe administraţia judeţeană sau centrală. Oraşul Horezu nu a primit nici un ban pe situaţii de urgenţă, deşi alocările se justificau perfect, din cauză că administraţia publică locală nu a ţinut cont de recomandările guvernului şi ale Prefecturii. Orice ,,victimizare” publică este inutilă şi în afara adevărului. Amintim că dacă ar fi dorit să ţină cont de recomandări, Sărdărescu avea pentru ce să ceară bani. Inundaţiile de vara aceasta au afectat grav cinci poduri în Horezu: patru în zona de nord a satului Urşani şi unul în zona Sărsăroaia (între Treapt şi strada 1 Decembrie).