Acuzații grave la adresa unei societăți comerciale din Vâlcea, care deține un abator. Reprezentanții Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj susțin că pe piața din Târgu Jiu a fost vândută carne care provine de la abatorul din Vâlcea și care era infestată cu pestă porcină. Virusul a fost descoperit abia după ce mare parte din carne a fost vândută.
Inspectorii sanitari verterinari au făcut un control în hala din Piața Centrală din Târgu-Jiu, iar ulterior au dezvăluit că în data de 19 octombrie s-au sacrificat porci din Argeș la un abator din Vâlcea. Tot atunci a intrat în hala de carne din Târgu-Jiu, conform facturii, peste o tonă de carne de porc.
„Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu știau că e infestată, mai ales că avea și documente. Am dispus imediat dezinfecția la întreaga hală” – a declarat, pentru presa locală gorjeană, directorul DSVSA Gorj.
De asemenea, nici polițiștii nu au stat cu mâna în sân, ei deschizând o anchetă în acest caz.
„Polițiștii gorjeni fac verificări în urma apariției unor infirmații privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu-Jiu, iar în funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință” -a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.