Soarta unei comunități trebuie decisă prin vot de către membrii ei. Din patru în patru ani, există localități care își măresc numărul de votanți prin vizele de flotant. Explicația este simplă. Printr-o manevră legală se încearcă modificarea rezultatului. Când un candidat (fie el primar în funcție) apelează la așa ceva, e nesigur că localnicii îl vor. Asta se întâmplă la Ocnele Mari unde primarul Mihai Pătru și PNL – ul sunt în corzi. O alianță formată din trei partide (PSD, PER și ALDE) îl susține pe viceprimarul Remus Sasu care are prima șansă la alegerile din 27 septembrie. Dar când ești primar, când ai rude care te învață tot felul de tertipuri la limita legii, încerci cu disperare să scapi din situația grea în care singur te-ai băgat. Astfle, la un cetățean din Ocnele Mari, Marius Răboj, și-a găsit adăpost și viză de flotant toată familia poștăriței din localitate. Deși poștărița domiciliază în cartierul Copăcelu din Râmnicu Vâlcea și are casă cu etaj acolo, familia ,,s-a transferat” pentru a votat la Ocnele Mari. Marius Răboj este proprietarul pensiunii Daniel și apropiat al primarului Pătru.
Acasă la Ileana Popescu, probabil loc eligibil pe lista PNL, sunt alte șapte persoane cu viză de flotant, printre care și o persoană angajată la ADP (serviciu în cadrul Primăriei) în noiembrie 2019. La Chirca Cătălin acasă sunt alți șase oameni care au primit viză de flotant. Conform unor surse din Ocnele Mari, și Chirca are șanse mari să fie pe loc eligibil pe lista PNL, asta dacă nu îl va compromite scandalul din urmă cu două săptămâni când, în urma unei altercații cu un vecin, a venit Poliția și Ambulanța. Povestea este cunoscută de oamenii din Ocne, victima scoțându-și și certificat medico – legal. Dar, cu probleme sau nu, Chirca își face datoria față de Pătru și partid, adăpostind flotanții. Alt caz asemănător este al lui Constantin Pistol, consilierul personal al primarului Pătru. Pentru că nu putea să-și lase șeful la greu, la Pistol acasă și-au făcut viză de flotant alte șase persoane.
Apropiații lui Mihai Pătru se laudă că până la intrarea în campanie mai aduc vreo 50 de persoane. Toate acestea sunt voturi care pot schimba rezultatul alegerilor, fiindcă Ocnele Mari este o localitate mică, deși e oraș. Sigur, legea permite. Dar moral, ocnenii sunt cei care trebuie să-și aleagă singuri soarta, pe ei îi doare sufletul cel mai tare de orașul lor, ei sunt cei mai îndreptățiți să voteze. Primarul Pătru se agață cu disperare de o funcție, în timp ce ocnenii se agață cu disperare de soarta comunității lor.