21 decembrie 2022

Senatorul Banu se luptă pentru pedespe mai dure contra sexului cu minori

Un proiect legislativ semnat și de senatul vâlcean Claudia Banu (PNL) a primit aviz favorabil. Este vorba de o reglementare în domeniul atât de periculos al actelor sexuale cu minori. Claudia Banu se declară, pe bună dreptate, mulțumită de acest fapt ce pune mai multă ordinea în societatea românească.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil proiectul de lege inițiat de mine împreună cu doamnele senator Iulia Scântei și Alina Gorghiu, referitor la incriminarea distinctă a infracțiunii de viol săvârșită asupra unui minor, precum şi cea de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor și ridicarea la 16 ani a vârstei consimţământului sexual.
Este un proiect pentru care am depus toate eforturile, alături de colegele mele, astfel încât să putem îndrepta multe nedreptăți comise de-a lungul timpului în Justiție, din cauza unor lacune de ordin legislativ.

Prin acest proiect, intrat în linie dreaptă în vederea legiferarii, România face un nou pas către a completa măsurile de siguranță și protecție a minorului.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like