• suma este calculată prin raportarea la valoarea actuală a energiei electrice pe care panourile voltaice au produs-o în cele aproape 150 de zile care au trecut din acest an
În primele cinci luni de la punerea în funcțiune, panourile fotovoltaice montate în Râmnicu Vâlcea în baza unui proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) au produs o cantitate de energie electrică de aproape 190 MWh. Proiectul cu o valoare de 3,3 milioane lei (din care 2,6 milioane lei finanțare nerambursabilă europeană) a constat în instalarea de panouri fotovoltaice și echipamente adiacente pe 11 clădiri publice din municipiu. Iată care sunt aceste clădiri: sediul Direcției Economico-Financiare, sediul administrativ din strada General Magheru, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Liceul Tehnologic „General Magheru”, Școala Gimnazială Waldorf, Școala Gimnazială nr. 13 și grădinițele cu program prelungit Ostroveni, Ostroveni 2, Nord 1 și Nord 2.
La tariful practicat de furnizorul de energie electrică, producția de până acum a acestor instalații solare are valoarea de aproximativ 190.000 lei, în condițiile în care sezonul de maximă expunere solară este abia la început.
Sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile vor fi implementate în Râmnicu Vâlcea și la imobilele eficientizate energetic prin proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv 11 blocuri de locuințe, 10 imobile școlare și 3 clădiri publice, ale căror lucrări sunt în derulare la acest moment.
Detalii despre toate proiectele accesate de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea sunt disponibile pe Harta proiectelor cu finanțare nerambursabilă la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.