3 iunie 2024

Instanța a decis: candidatul la Primăria Drăgășani, BORȚA, e țepar. Definitiv!

Lucian Borța candidatul PSD la Primăria Drăgășani poate fi catalogat oficial drept țepar. Pentru o perioadă de timp, Borța s-a aflat în relații de afaceri cu antreprenorul Bogdan Pârvu, tot din Drăgășani, proprietarul societății Nataldent SRL, care are ca obiect de activitate, între altele, depozitarea și comercializarea materialelor de construcții. Localnicii știu bine afacerea, fiind vorba despre depozitul de materiale de construcții de lângă gară. Societatea controlată de Borța, MNB Imobiliare SRL, are o datorie de 167.337 lei la Nadaldent pe care nu a mai plătit-o. De ce? Că Borța e țepar sau că Borța a dat mai rapid de fundul sacului decât se aștepta, rămâne să o demonstreze viitorul.

Dar, pentru un tânăr de sub 35 de ani, asemenea apucături, la început de carieră în afaceri, nu conturează un profil benefic. Ce să facă Borța la primărie? Să fie țepar sau să bage rapid instituția în incapacitate de plată prin asemenea datorii? Cum ești în afacerea pe care o desfășori, așa ești și în funcții publice, pentru că trăsăturile tale sunt aceleași. Nu poți fi serios într-o activitate și neserios în cealaltă.

Nataldent, firma lui Bogdan Pârvu, a chemat în judecată MNB Imobiliare, societatea controlată de Lucian Borța, la Tribunalul Vâlcea, secția Civilă, având drept cauză sechestru asigurator și poprirea asiguratorie. Nici în acest caz, fiind cu cuțitul la os, Borța n-a returnat banii și a pierdut procesul pe fond (vezi Foto 1 jos), în dosarul nr. 1212/90/2024. Pentru că probabil Pârvu nu a fost mulțumit cu suma pe care s-au instituit sechestrul și poprirea, a făcut apel. Pe 15 mai 2024, exact în campanie electorală, candidatul PSD a primit ditamai „cadoul”. Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de Nataldent, dar nu a mai modificat sechestrul și poprierea în cuantum de 167.337 lei, dispuse de instanța de Tribunal (vezi Foto 2 jos). Am încercat să-l întrebăm pe Pârvu cum a luat această țeapă, dar a spus că nu dorește să discute în public aceste aspecte pentru că țin de afaceri și vrea ca totul să rămână între el și Borța. Surse din Drăgășani susțin că, de fapt, lui Pârvu i s-ar fi promis o „compensare” în cazul în care Borța câștigă alegerile.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like