4 iunie 2024

Cum moare un mit: „Pirelli n-a vrut niciodată să vină la Râmnicu Vâlcea”. Vezi ce spun reprezentații companiei

Se fac aproape 20 de ani, de când o temă revine o dată la patru ani, în campaniile electorale, în dezbaterea publică de la Râmnicu Vâlcea. Toți adversarii primarului Mircia Gutău au folosit, de-a lungul timpului, tema falsă cum că producătorul internațional italian de cauciucuri Pirelli ar fi vrut să vină la Râmnicu Vâlcea, dar nu i-a dat Gutău teren. Sau, mai grav, că ar fi vrut să ofere acel teren, dar odată cu aceasta, primarul ar fi pretins șpagă. S-a tot repetat această minciună încât a devenit un fel de mit urban care e pe buzele tuturor celor care termină argumentele reale contra lui Gutău.

În 2024, echipa din jurul primarului a dorit să pună capăt acestui infinit șir de speculații false contactând oficial compania Pirelli. Din cele spuse de un reprezentant de vârf al companiei, reiese clar că multinaționala nu a avut vreodată un plan pentru a deschide ceva în orașul nostru. „Singura localitate vizată de Pirelli a fost Slatina. Aici grupul avea deja, încă din anul 2002, o unitate de fibră metalică. Nu a existat nicio intenție pentru altă localitate. Nici la Vâlcea, și nici în altă parte”, a spus Mihaela Ianus, responsabil de comunicare și proiecte din partea Pirelli România. Motivul principal pentru care Pirelli a ales Slatina, conform aceleiași Ianus, este că producătorul de cauciucuri avea deja din anul 2002, la Slatina, o mică fabrică de fibră metalică pe care a dorit să o dezvolte.

Probabil că și după o asemenea declarație oficială vor mai există creduli sau rău-voitori care să susțină că Pirelli nu a venit la Râmnicu Vâlcea din cauza lui Mircia Gutău. Probabil că vor mai exista și contracandidați ai acestuia care vor folosi această placă stricată până la finalul acestei campanii și, de ce nu, și în altele. Numai că placa oricum era tocită, iar această declarație o tocește și mai tare.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like