7 iunie 2024

Mihai Iacovete de la Călimănești e KO! L-a tăiat sabia pe care a ridicat-o

Inginerul silvic Mihai Iacovete își trăiește la cele mai înalte cote de emoție și intensitate finalul campaniei electorale. Nu e curios dacă va câștiga sau nu alegerile, pentru că ultima săptămână l-a cam lămurit. Probabil că este curios ce se va întâmpla cu multiplele dosare, sesizări, plângeri penale pe care colegii săi din Romsilva i le-au făcut. Așa cum am scris AICI și AICI, Iacovete a fost ținta atacurilor unei pagini de Facebook celebră la nivel național în rândul silvicultorilor și nu numai: Stop Defrișări. Din păcate, Iacovete a făcut doar în treacăt referiri la aceste acuzații în timpul campaniei, a evitat temele principale de atac, crezând că scapă de ele. Din contră, acestea s-au acutizat. Sau poate că inginerul silvic, prins într-o situație nefavorabilă, a considerat că tăcerea e mai benefică decât explicația. Va vedea la vot cât de benefice au fost frica de răspundere, fuga de adevăr, incapacitatea de a sta de vorbă pe teme reale, chiar dacă dure, ale activității sale. Dar să vedem ce au mai spus colegii săi de serviciu despre el, în ianuarie 2023. Episodul se numește „Castelul din Carpați” și are legătură directă, bineînțeles, cu afacerile lui Iacovete de la Călimănești. Precizăm, din nou, că l-am invitat pe candidatul PSD Călimănești la explicații publice, dar nu a dorit să onoreze invitația, drept pentru care publicăm și acest articol fără opinia sa. Mai are timp, mai ales după 9 iunie…

Episodul 3: Castelul din Carpați

Domnul Mihai Iacovete, protejatul directorului Gheorghe Mihăilescu de la Vâlcea, om potent financiar, iubește investițiile imobiliare. A lucrat ani buni ca șef de district silvic la Călimănești și, fiind aproape de pădure și de lemnul ei, a ochit un teren mărișor, fosta pepinieră silvică, în intravilanul orașului Călimănești.

Ajutat de sacul de bani din posesie și de relațiile pe care și le-a creat pe seama pădurii, domnul Iacovete Mihai își însușește acest teren fără să-i pese de faptul că suprafața respectivă formează obiectul unui litigiu de fond funciar. Deși Compania Națională de Căi Ferate se judecă de ani buni cu dl. Mihai Iacovete și cu un alt proprietar și comisii de fond funciar pentru terenul în cauză, iar dosarul este încă pe rolul instanței de judecată, domnul Iacovete Mihai ridică un adevărat castel pe domeniul cu pricina, ajutat de banii pe care îi câștigă din afacerile cu lemnul pe care îl taie și îl vinde prin firma sa sau prin interpuși.

Curat murdar, coane Fănică! Lupul e curat ca lacrima și păzește stâna în continuare din cuibul lui de nebunii, iar declarațiile de avere se măresc de la an la an. Șefii din Romsilva se fac că nu văd, treaba merge mai departe.

PS: Înainte de finalul campaniei de la Călimănești, un lucru nu poate trece neobservat. Tema principală de atac a PSD au fost afacerile cu imobiliare (terenuri, pensiuni și hoteluri) din jurul actualei administrații locale. Mihai Iacovete este arhiplin de acuzații, unele dintre ele dovedite, că s-a descurcat în tot felul de afaceri imobiliare suspecte. Și atunci, de unde atât tupeu ipocrit să-i acuzi pe alții că sunt bolnavi tocmai de bolile tale?!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like