13 iunie 2024

A fost trimis în judecată! CE ACUZAȚII i se aduc autorului accidentului mortal din Râmnicu Vâlcea, care a șocat opinia publică din țară

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea au dispus, la data de 7 iunie 2024, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului S.F. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor (cu forma de vinovăție a intenției indirecte) și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Procurorii au reținut, în rechizitoriul întocmit, următoarele:

„În data de 19 aprilie 2024, inculpatul, fiind sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoturismul marca BMW pe strada Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea, din direcția Sud-Nord, pe banda 2, în dreptul Cimitirului Cetățuia a efectuat manevra de depășire neregulamentară, încălcând marcajul dublu continuu și circulând pe contrasens, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia Logan, condus de victimă, care circula pe banda 1 din direcția Nord-Sud. După impact, autoturismul condus de inculpat s-a oprit pe sensul de mers Sud-Nord, într-un alt autoturism, care se afla staționat în fața Cimitirului Cetățuia, pe banda 1, cu fața către Nord.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului autoutilitarei marca Dacia Logan, precum și rănirea inculpatului și a celor doi minori care se aflau în autoturismul acestuia.
S-a apreciat că având în vedere împrejurările săvârșirii faptei: locul producerii accidentului (într-o zonă intens circulată din municipiul Râmnicu Vâlcea), viteza de deplasare (132-140 km/h la momentul intrării în depășire), aflarea sub influența băuturilor alcoolice (1,19 – 1,15 grame la mie alcool în sânge), încălcarea interdicției efectuării manevrei de depășire cu nerespectarea marcajului dublu longitudinal continuu, inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, chiar dacă nu l-a urmărit, a acceptat producerea sa, bazându-se exclusiv pe hazard”
.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Tribunalului Vâlcea.

You May Also Like