Scandalul care a ținut capul de afiș al vieții politice din Băile Govora, din ultimii trei ani, îl constituie acuzația la adresa primarului Mihai Mateescu potrivit căreia și-ar fi însușit 150 de metri pătrați din parcul stațiunii. Reprezentanții opoziției au făcut plângeri penale în acest sens, iar dosarul a devenit public prin mijlocirea mai multor ziare printre care se numără și Gazeta Vâlceană. Situația a luat o amploare și mai mare când, în urmă cu un aproape doi ani, judecătorul Bogdan Mateescu, fiul primarului, a devenit parte în dosar. Un salariat al primăriei care ajutase reprezentanții opoziției locale să ajungă la documentele ce păreau că-l înfundă pe primar, i-a făcut plângere chiar judecătorului pe motiv că acesta ar fi făcut presiuni la adresa lui. Plângerile împotriva Mateeștilor au fost conexate într-un singur dosar care, în mod firesc, nu a mai putut fi cercetat de nicio unitate de parchet din Vâlcea. După cum se știe, Bogdan Mateescu este președintele Tribunalului și nu poate fi cercetat decât de o unitate de parchet superioară. A mai existat și decizia procurorului general care susținea că, dată fiind poziția lui Mateescu jr., dosarul trebuie cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Pentru primar, acuza principală era că, în calitate de președinte al comisiei de fond funciar, și-a dat un teren de 150 de mp în mod ilegal din parcul stațiunii. De asemenea, el era acuzat că s-a folosit de un fals temei legal pentru împroprietărire.
Inițial, procurorul de caz a încetat urmărirea penală pentru ambii Mateești. Pentru Bogdan s-a folosit de prevederile articolului 16, alin. 1, litera a) din Codul Penal, care prevede că fapta nu există. Pentru Mihai, s-a dat aceeași clasare, doar că a fost vorba de art. 16, alin. 1, litera b) din Codul Penal, care prevede că fapta este neprevăzută de legea penală.
„Clientul meu nu a fost mulțumit pentru că în funcția pe care o are nu își poate permite cea mai mică interpretare în această problemă. Obținuse clasarea cu litera b, ceea ce însemna că fapta nu e prevăzută de legea penală, dar putea exista. În numele clientului meu, am atacat Ordonanța de clasare la procurorul ierarhic superior – șeful Secției. Acesta ne-a respins cererea, astfel am ajuns în instanță. În mod normal, fiind vorba în dosar și despre președintele Tribunalului Vâlcea, instanța competentă a fost Curtea de Apel București. Ne-am bazat apărarea pe faptul că nu sunt întocmite condițiile unei fapte penale și nici tipicitatea ei. Procurorul din sală a ridicat excepția necompetenței teritoriale pentru instanță, dar nu putea fi vorba despre așa ceva, în cauză fiind și domnul Bogdan Mateescu. Instanța a respins excepția ridicată de parchet și a admis cererea noastră. Deci, clasarea în cazul primarului Mihai Mateescu s-a făcut tot prin art. 16, alin. 1, litera a) din Codul Penal, care prevede că fapta nu există. Foarte important este și faptul că decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată nici pe căi ordinare de atac, dar nici pe căi excepționale, cum ar fi contestația în anulare sau recursul în casație”, a spus avocatul Veronel Rădulescu.
Gazeta Vâlceană a monitorizat dosarul de la început până la sfârșit fiind, într-o foarte mare perioadă de timp, de partea acuzatorilor. Dacă am avut tenacitatea să „tocăm” în detaliu acuzațiile împotriva primarului Mihai Mateescu, suntem obligați acum de deontologie să scriem aceste rânduri în apărarea edilului-șef al Govorei, fiind constienți că instituțiile statului nu ne-au dat dreptate. Denunțătorii și avocații lor au reușit să dea o aparență de drept acuzațiilor, iar aceastea ne-au indus în eroare și pe noi. Conform instituțiilor statului, Mihai Mateescu și Bogdan Mateescu sunt nevinovați.