19 iunie 2024

Trei bărbați din Bangladesh munceau „la negru” în Vâlcea. Ei vor rămâne în țară chiar dacă au venit ilegal

Poliţiştii de imigrări din Vâlcea, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, ce a avut ca scop prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate. Trei străini au fost depistați în situații ilegale.

Astfel, la data de 14 iunie 2024, organele amintite mai sus au desfășurat o acțiune în orașul Călimănești, care a avut ca scop prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate. A fost controlată o societate comercială cu domeniul de activitate „restaurante”, context în care au fost identificați trei bărbați din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 34 și 39 de ani, care se aflau în ședere ilegală. De asemenea, străinii în cauză nu aveau nici avize de muncă.

Cum au reușit străinii să evite obligația de a părăsi țara în 15 zile

„Ca urmare a verificărilor, pe numele celor trei bărbați au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul țării noastre în 15 zile. Ulterior, aceștia au solicitat o formă de protecție și au fost cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației. Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor. Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Foto: Ilustrativ

You May Also Like