21 iunie 2024

ÎNCEPE minivacanța de Rusalii! Aproape o mie de polițiști și pompieri vor asigura ordinea și siguranța în județ

Angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. În acest sens, aproximativ 800 de poliţişti din structurile de ordine publică, proximitate, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, vor acţiona, în perioada 21-24 iunie 2024, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

„Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. De asemenea, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor fi prezenți la datorie pentru prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea traficului pe drumurile publice, depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă regimul legal de viteză, dar și pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a altor substanțe și vor fi amplasate aproximativ 10 aparate radar pe principalele artere rutiere din județ”, a anunțat IPJ Vâlcea.

Tot în perioada celor trei zile de minivacanță, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea vor fi la datorie. Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență ce pot interveni pe timpul acestui weekend prelungit, 90 de pompieri vâlceni care încadrează mijloace tehnice specifice, se vor afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor și animalelor din mediile ostile vieții.

„Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul unei autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a celor șase echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat. Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase. Pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor dispuse în interiorul bisericilor”, a informat ISU Vâlcea.

You May Also Like