25 iunie 2024

VÂLCEA: 84 de elevi AU CHIULIT de la prima probă a Examenului de Evaluare Națională

Astăzi, marți, 25 iunie 2024, s-a desfășurat prima probă scrisă a Examenului de Evaluare Națională, cea de Limba și Literatura Română. În județul Vâlcea s-au înscris doar 2.543 de absolvenți ai clasei a VIII-a (2.542 de elevi fiind din seria curentă şi un singur elev din seria anterioară). Acest număr este unul dintre cele mai mici din ultimii 10-15 ani!

Unii dintre elevii înscriși au considerat probabil că își pot începe mai repede vacanța de vară (sau poate că nu au revenit din minivacanța de Rusalii!) și nu s-au prezentat la examenul la care chiar ei s-au înscris. Conform informațiilor de ultimă oră oferite de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vâlcea, 84 dintre cei 2.543 de elevi înscriși la examen nu s-au prezentat la proba scrisă de Limba și Literatura Română.

A doua probă scrisă (și ultima) din cadrul Examenului de Evaluare Națională – sesiunea iunie 2024, cea de Matematică, este programată joi, 27 iunie 2024.

Când se afișează primele rezultate?

„15 elevi vor beneficia de adaptarea condițiilor de examen conform «Procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024», procedură elaborată de Ministerul Educaţiei. Probele se vor desfăşura în 54 de centre de examen. Marţi, 25 iunie 2024, Evaluarea Naţională a elevilor, absolvenţi de clasa a VIII-a, debutează cu prima probă scrisă la Limba şi Literatura Română. A doua probă scrisă se va susţine joi, 27 iunie 2024, la disciplina Matematică. Accesul în sălile de examen se va face până la ora 8.30. Timpul de lucru pentru redactarea lucrării scrise este de două ore. Lucrările vor fi scanate în faţa elevilor, trei elevi rămânând în sală până la scanarea ultimei lucrări. Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor se va face miercuri, 3 iulie 2024, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și 4 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Rezultatele finale vor fi afişate anonimizat marţi, 9 iulie 2024, după soluţionarea contestaţiilor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea înaintea desfășurării probelor din cadrul Examenului de Evaluare Națională 2024.

You May Also Like