25 iunie 2024

Răscoala intereselor personale și de grup în PNL Râmnicu Vâlcea. Echipa Pîrvulescu se autodetonează!

Că penelistul Virgil Pîrvulescu a pierdut zdrobitor alegerile pentru primăria Râmnicu Vâlcea este un fapt. Că le-a pierdut pe mâna lui, este o axiomă. A avut grijă timp de patru ani să își construiască un Birou Politic Municipal (BPM) după chipul și asemănarea sa, reieșind cu precădere două caracteristici: autonomia față de conducerea județeană a partidului și agresivitatea extremă. Cu Pîrvulescu nu s-a putut înțelege nimeni. Nici Mircia Gutău în raportul dintre primar și viceprimar, nici Andrei Gheorghiu în calitate de colider al defunctei alianțe pentru Râmnic (PNL+USR, imediat după localele din 2020), nici Cristian Buican în calitate de președinte de filială și nici alții. Virgil Pîrvulescu a fost autonom, poate prea autonom pentru ceea ce înseamnă un partid cu structură ierarhică. A intrat cu toată viteza, ca în zid, în Gutău și în PSD, făcându-se praf pe 9 iunie. Este game over, vorba jocurilor pe calculator! În loc să accepte situația, Pîrvulescu a convocat Comitetul de Coordonare Locală (CCL), for ce în trecut se numea Delegația Permanentă, pentru a da semnaul rebeliunii. Ședința va avea loc mâine, 26 iunie 2024.

Cine sunt liderii rebeliunii

Conducerea județeană a emis un comunicat prin care BPM este dizolvat, Virgil Pîrvulescu este destituit din funcția de președinte și se trece la reorganizarea structurii liberale de la Râmnicu Vâlcea. În loc să-și înțeleagă condiția de perdant și să își revizuiască măcar puțin comportamentul față de colegi, Pîrvulescu declară război nu PSD, nu lui Gutău, nu acelei părți din presă pe care o consideră aservită și cu care s-a luptat în declarații timp de patru ani, ci PNL. De aproximativ două săptămâni încearcă să sugereze pe rețelele de socializare că liderii județeni ai PNL sunt de vină pentru bătaia pe care a încasat-o. Biroul Politic Județean (BPN) l-a numit pe deputatul Laurențiu Cazan președinte interimar și l-a desemnat să reorganizeze partidul la municipiu. Grupul lui Pîrvulescu se opune, inventează căi de atac, articole de statut, se agață cu disperare de orice chichiță pentru că nu-l dorește președinte pe Cazan. În definitiv, nu liberalii de la municipiu nu-l doresc șef pe deputat, ci acest grup restrâns al lui Pîrvulescu, format – culmea – în mare parte din tineri, care consideră că partidul e o moșie ce se poate da de la unul la altul. Grupul Pîrvulescu îl vrea lider pe Lucian Pavelescu. Acesta a fost locul doi pe listă de candidați la Consiliul Local, deci poartă și el povara înfrângerii. Rodica Răbuga, locul trei pe listă, este, de asemenea, în grupul de revoltați. Și ea poartă responsabilitatea înfrângerii. Adelina Morar, locul cinci pe lista de consilieri și închipuită președintă a organizației de femei face parte din capii revoltei, neînțelegând un adevăr banal: și ea a pierdut alegerile. Nicușor Bocșe, liderul organizației municipale de seniori, poate cel mai agresiv dintre toți, foarte implicat în campanie, nu înțelege un o idee simplă, anume că și el este parte din dezastrul de pe 9 iunie.

Radu Gruițoiu, consilierul personal al lui Pîrvulescu vrea efectiv să pună piciorul în ușa partidului fără să știe că și atitudinea lui a dus la pierderea alegerilor. Și mai sunt și alții.

Ce se mai poate salva

S-au desprins unii la timp, alții cam târziu de cauza falimentară a lui Virgil Pîrvulescu consilierii locali Radu Preoteasa, Constantin Popa și Cezar Bulacu. Primii doi au luat distanță la timp, iar lui Bulacu a trebuit să-i tragă viața o lovitură pe 9 iunie pentru a înțelege că e tânăr și că dacă mai vrea carieră politică, trebuie să se reintegreze în PNL, nu în partidul creat de Pîrvulescu în afara PNL. Pentru că asta făcuse viceprimarul liberal, crease o structură care nu mai avea nimic comun cu filiala județeană. O grupare care își luase activitatea politico – administrativă pe cont propriu și nu se mai integra în liberalismul local. Dar candida pe listele acestui partid, profita de notorietatea și voturile lui, fără să-i mai respecte minima disciplină internă. Ar fi nedrept ca o întreagă generație de tineri liberali, dar nu numai tineri, să se piardă din cauza unui om care nu știe să accepte înfrângerea, sau a unui grup de oameni fanatici care, din te miri ce interese, nu vrea să respecte deciziile forurilor superioare de partid.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like