26 iunie 2024

Mesajul primarului GUTĂU cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Național

Astăzi, 26 iunie 2024, în România (precum și la misiunile românești din străinătate) este sărbătorită Ziua Drapelului Național. În județul Vâlcea, semnificația zilei a fost marcată pe platoul din fața prefecturii. Cu acest prilej, Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a transmis un mesaj pe care vi-l prezentăm integral în rândurile de mai jos:

„Agitat în vânt la victorie și bucurie sau folosit ca să ne ștergem lacrimile de durere și necaz, Drapelul Național este mai mult decât un simbol al României. Este un mod de a ne raporta la o istorie pe care o cinstim, la un prezent la care am pus umărul și la un viitor plin de speranță. Probabil cel mai afișat simbol național, tricolorul ne însoțește peste tot. De la brelocul cheilor casei la modul în care ne referim la echipa națională de fotbal («tricolorii»!), de la pancartele viu colorate care ne spun «Bun venit!» în vămile de la Giurgiu sau Nădlac la stegulețele pe care le montăm pe capota mașinii de 1 Decembrie, prezența Drapelului Național a devenit una atât de obișnuită tocmai pentru felul în care românii se raportează, în modul cel mai firesc cu putință, la acest simbol.
Poate uneori criticăm felul în care merg lucrurile în țara aceasta… Poate ne uităm cu invidie la state mai dezvoltate și mai bine așezate pe un curs de evoluție… Poate îi și înjurăm pe unii români despre care credem că ne fac de râs în țară sau dincolo de granițele ei… Dar asta nu ne împiedică să privim de fiecare dată cu mândrie Drapelul Național, oriunde l-am vedea, și să-l salutăm, solemn, dar și cordial, ca pe un bun prieten pe care îl știm mereu alături.
Un adevărat simbol național este ceva ce-ți intră în sânge și în viața cotidiană. Iar faptul că Drapelul Național este atât de prezent și iubit este cel mai bun mod de a-l sărbători, astăzi și în fiecare zi a existenței noastre de români!
La mulți ani, Drapelului Național!
La mulți ani, tuturor Românilor!”

You May Also Like