5 iulie 2024

GRINDEANU: „Fac apel la înțelegerea românilor”. 20.000 de arbori vor fi tăiați în perioada în care Valea Oltului va fi închisă

Vineri, 5 iulie 2024, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost prezent pe Drumul Național 7 – Valea Oltului, o importantă cale rutieră a țării, care va fi închisă (pe timpul zilei), în perioada 8 iulie – 9 august. Motivul închiderii acestei căi de circulație este acela că, în perioada următoare, constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu, tronsonul Boița – Cornetu, trebuie să efectueze mai multe lucrări (în special defrișarea a aproximativ 20.000 de arbori; unii fiind situați la înălțimi mari), care ar pune în pericol participanții la traficul rutier de pe DN7, în special în zona Boița – Lazaret – Câineni.

„Autostrada Pitești – Sibiu este vitală pentru economia României! Din acest motiv nu mai putem accepta nicio întârziere în construcția ei! Înțelegem disconfortul cu care se confruntă românii, însă aceste restricții de circulație sunt necesare pentru demararea lucrărilor la Secțiunea 2 din Autostradă! Defrișarea versantului dintre Boița și Lazaret reprezintă un pas extrem de important pentru construcția autostrăzii! Pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, peste 20.000 de arbori vor fi tăiați pentru a putea începe construcția secțiunii Boița – Cornetu a acestei autostrăzi vitale pentru economia României. Lucrările la această secțiune montană în lungime de 31,33 km presupun soluții tehnice și logistice complexe. Asocierea de constructori turci trebuie să finalizeze lucrările pe secțiunea 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești până în anul 2028”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„Fac apel la înțelegerea românilor pentru că noi vrem să construim autostrăzi. Este o perioadă pe care, dacă o ratăm acum, în această vară, următoarea fereastră de oportunitate va fi în primăvara anului următor. Asta înseamnă vreo opt-nouă, chiar zece luni de întârziere și vreo 80 de milioane de euro penalități. Să știți că nu este cineva care să fi venit cu altă soluție în afara acesteia. Noi nu putem să punem în pericol vieților celor care se vor afla în trafic. Acest lucru este foarte important. Viața unui singur om este, dacă vreți, mai importantă decât zece autostrăzi. Atunci, ca să facem aceste autostrăzi, avem nevoie de aceste restricții de circulație, timp de o lună de zile. Am încercat să minimizăm la maximum disconfortul pe care această lucrare îl va crea celor care vor fi în trafic în următoarea lună. Autostrăzile sunt mult mai importante decât alegerile și autostrăzile nu au culoare politică”, a mai declarat ministrul Grindeanu în timpul vizitei efectuată pe Valea Oltului, în apropierea limitei dintre județele Vâlcea și Sibiu.

You May Also Like