10 iulie 2024

PRECIZĂRI IMPORTANTE de la Primăria Brezoi: La Open Air Blues Festival se poate ajunge fără restricții de circulație, venind din partea de sud a țării

În perioada 16-21 iulie 2024, orașul Brezoi va fi gazda unei noi ediții a Open Air Blues Festival. Se anunță șase zile (de marți până duminică, inclusiv) de muzică bună, în care orașul de la poalele Țurțudanului va vibra, încă o dată, pe ritmuri îndrăgite de mii și mii de oameni.

Anul acesta, festivalul s-a suprapus, din păcate, cu perioada de o lună în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis închiderea circulației pe timpul zilei, în Defileul Oltului – DN7, pe o porțiune de opt kilometri. Porțiunea în care sunt valabile aceste restricții de circulație este situată pe teritoriul județului Sibiu, în comuna Boița, mai exact, între satele Lazaret și Boița-centru. Ca atare, orice persoană care dorește să ajungă la festivalul de muzică venind dinspre sudul țării (pe Valea Oltului – DN7) trebuie să știe că nu va fi afectată de aceste restricții de circulație, indiferent de ora la care va călători (fie ziua, fie noaptea). De asemenea, la Brezoi se poate ajunge fără restricții de circulație și dacă se vine dinspre Obârșia Lotrului (adică dinspre județele Gorj, Hunedoara, Alba și Sibiu), dar și dinspre zona Perișani-Racovița, dacă se vine pe drumul județean care face legătura cu județul Argeș.

Singurul impediment este pentru cei care doresc să vină pe DN7 de la Sibiu la Brezoi. Aceștia trebuie să circule noaptea (atunci când este permisă circulația rutieră) sau să aleagă rute alternative, precum drumul pe la Obârșia Lotrului, Transfăgărășean și altele. De asemenea, de la Sibiu la Brezoi se poate ajunge cu trenul.

Pentru a se asigura că iubitorii de muzică și turiștii, în general, din localități aflate în sudul țării nu au rețineri să vină la Brezoi din cauza mult-trâmbițatelor restricții de circulație de pe DN7 din județul Sibiu, primăria orașului a transmis un mesaj pe care îl prezentăm în rândurile de mai jos:

„La Brezoi se poate ajunge fără probleme de la București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Călimănești-Căciulata și din toată partea de sud a României. Pe Valea Oltului, în toată această perioadă, se va putea circula până aproape de ieșirea/intrarea nordică în Defileul Oltului. Tronsonul închis pe timpul zilei, de 8 kilometri, este cuprins între Lazaret și Boița, ambele în județul Sibiu. În plus, mulți au înțeles că întregul Defileu al Oltului (cel mai lung din țara noastră) va fi închis, ceea ce nu este adevărat”.

You May Also Like