14 iulie 2024

Apelul primăriței Cristina Munteanu către locuitorii din Prundeni: „Vă rog să folosim cu mare eficiență apa din sistemul public”

În contextul perioadei caniculare și a secetei prelungite cu care județul se confruntă încă de la sfârșitul lunii iunie, în mai multe localități din Vâlcea (mai ales din sudul județului) scad rezervele de apă de care dispun rețelele de alimentare publică. Meteorologii au emis cod după cod de caniculă, județul Vâlcea confruntându-se cu cel puțin patru zile consecutive în care este valabilă o avertizare Cod Roșu de caniculă. Ne referim la perioada 13-16 iulie 2024, existând și posibilitatea ca meteorologii să prelungească avertizarea de tip Cod Roșu.

Printre numeroasele localități din județul Vâlcea (ca și din multe alte județe din sudul țării) care se confruntă cu scăderea resurselor de apă se numără și comuna Prundeni. Aici, sistemul public de alimentare cu apă este gestionat de operatorul regional Apavil SA. Primarul localității, Cristina Munteanu, a făcut un apel către cetățenii care sunt racordați la sistemul public de alimentare cu apă potabilă să nu irosească această resursă pentru a iriga grădinile, spre exemplu. În mesajul pe care l-a transmis cetățenilor din Prundeni, Cristina Munteanu a tras o conluzie cât se poate de adevărată: „Nu este o persoană vinovată, ci natura care nu poate fi controlată!”.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm integral mesajul transmis de Cristina Munteanu în data de 13 iulie 2024:

„Dragi cetățeni! În urma întâlnirii cu reprezentanții zonali Apavil, având în vedere situația critică în care ne aflăm și seceta persistentă, cu respect vă rog să fim responsabili și să folosim cu mare eficiență apa din sistemul public! Resursele de apă scad în fiecare zi, iar consumul excesiv în alte scopuri decât cele menajere va impune instituirea unui program zilnic strict! Nu este corect să udăm culturile și să nu apreciem ca important omul de lângă noi! Comunicatul Apavil, emis în acest sens, cheamă la responsabilitate și înțelepciune. Nu este o persoană vinovată, ci natura care nu poate fi controlată! În speranța că vom înțelege gravitatea situației și vom pune semenii noștri mai presus de toate, vă mulțumesc! Primar, Cristina Munteanu”.

You May Also Like