24 iulie 2024

POLIȚIȘTII au mers la Open Air Blues Festival 2024 Brezoi

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat, în perioada 18-19 iulie 2024, activități preventive cu ocazia desfășurării festivalului de muzică blues, blues-rock, jazz, fusion și funk Open Air Blues Festival 2024 – Brezoi.

Activitățile au avut ca scop creșterea gradului de educație anticorupție în rândul cetățenilor, prin stimularea adoptării unei atitudini proactive de semnalare a eventualelor acte de corupție, dar și promovarea integrității la nivelul personalului MAI, formarea și dezvoltarea capacităților, atitudinilor și deprinderile necesare dezvoltării unui comportament integru.

Astfel, polițiștii DGA – SJA Vâlcea au distribuit materiale de informare cu tematică anticorupție și au prezentat persoanelor participante la festival aspecte referitoare la consecințele implicării în fapte de corupție și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, încurajând semnalarea unor astfel de infracțiuni, prin utilizarea gratuită a sistemului Call-center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupție în care sunt implicați angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

„Discuțiile purtate cu personalul MAI care asigură măsurile de ordine au avut ca subiect integritatea, beneficiile acesteia și riscurile abaterii de la comportamentul etic. Reamintim faptul că, la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, al cărui sediu se află în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian, nr. 95, în incinta Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, telefon 0250.703.260, fax 0250.703.263”, ne-au anunțat reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea.

You May Also Like