25 iulie 2024

Nu noi spunem asta, ci presa din Gorj: „Transalpina, promovată de autoritățile din Vâlcea! La Gorj nu are cine!”

Județul Vâlcea are o creștere susținută în domeniul turistic, atât ca număr de vizitatori, cât și la alți indicatori relevanți, precum venituri, nopți de cazare, număr de hoteluri, pensiuni etc. Vâlcea pare să fie un exemplu, cel puțin în regiunea Olteniei, despre cum și-a dezvoltat partea de turism. Consiliul Județean Vâlcea a știut să investească inteligent în acest domeniu, dar și unele administrații locale s-au zbătut, constant, în acest demers. Ne referim aici la primăriile din localități precum Călimănești, Băile Olănești, Brezoi, Horezu, Ocnele Mari, Vaideeni, Malaia, Vlădești, Dăești și lista poate continua. Sigur, și municipiile Râmnicu Vâlcea și Drăgășani ar putea fi amintite pe această listă. În context, trebuie subliniate și eforturile financiare consistente pe care mediul privat le-a depus pentru ca județul Vâlcea să aibă noi pensiuni, hoteluri și diverse alte elemente de infrastructură turistică.

Ei bine, toate aceste demersuri sunt des prezentate și de către presa din alte județe (dar și de către cea de nivel național), nu numai de presa din județul Vâlcea.

Un astfel de exemplu este articolul publicat în data de 24 iulie 2024 în ziarul Gorjeanul, sub titlul „Transalpina, promovată de autoritățile din Vâlcea! La Gorj nu are cine!”. Autorul articolului, Gelu Ionescu, face referire la faptul că turismul din județul Vâlcea este promovat constant prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, pe când, în județul vecin, nu s-ar întâmpla acest lucru, după cum susține autorul articolului. Subiectul acestei promovări la care se face referire în presa din Gorj este Transalpina.

„Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea îi invită pe turiști să viziteze ce mai înaltă șosea din țară, care are cele mai spectaculoase peisaje în zona județelor Gorj și Vâlcea. La noi, un astfel de centru de promovare turistică nu mai există, dar vecinii de la răsărit își fac treaba constant și încearcă să atragă cât mai mulți turiști, mai ales că Vâlcea va avea în curând acces la autostrada care se construiește și care va traversa Carpații”, scrie Gelu Ionescu în ziarul Gorjeanul. Detalii AICI.

You May Also Like