29 iulie 2024

Cazul unui vânător din județul Vâlcea. Polițiștii i-au aplicat PEDEAPSA cea mai severă

Faptul că tot mai mulți locuitori ai județului nostru dețin arme nu mai este un secret. Dar unii „uită” să desfășoare toate procedurile legale în privința lor. Iată încă un exemplu:

La data de 28 iulie 2024, angajații Inspectoratului de Poliție Județan Vâlcea – Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune de verificare a legalității deținerii unor categorii de arme. Cu această ocazie, au fost verificați la domiciliu patru deținători de arme din localitățile Budești și Golești.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, domiciliat în comuna Golești, care deținea o armă neletală supusă autorizării, nefiind înscrisă în permisul de armă pe care acesta îl deținea. Polițiștii au indisponibilizat arma și muniția aferentă, respectiv 220 de capse calibru 5,5 mm. Pierderea puștii este considerată pedeapsa cea mai severă pentru un vânător.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, fiind dispusă și măsură complementară de anulare a dreptului de deținere arme și muniții conform prevederilor în vigoare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a anunțat IPJ Vâlcea.

You May Also Like