31 iulie 2024

Senatoarea Banu prezintă cele mai importante detalii ale programului „Femeia Antreprenor”

Marți, 30 iulie 2024, s-a dat startul programului „Femeia Antreprenor”. Acesta este un program derulat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin care femeile sunt încurajate financiar să își urmeze propriile planuri în lumea afacerilor prin acordarea de finanțări nerambursabile, venite de la bugetul de stat.

Ce oferă programul?

• Alocația Financiară Nerambursabilă (AFN): maximum 200.000 lei/beneficiar;

• Procent de finanțare: până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului;

• Obiectiv: stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării IMM-urilor conduse de femei.

Perioada de înscriere:

• Deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10.00 a primei zile și până la ora 20.00 a ultimei zile;

• Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor.

Bugetul alocat pentru anul acesta este de 200.000.000 lei, autoritățile estimând un număr de 1.000 de femei beneficiare.

„În sesiunea parlamentară trecută, am adresat o întrebare Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului privind impactul și reluarea programului «Femeia Antreprenor», desfășurat în anul 2022. Din răspunsul oferit am aflat că au fost depuse peste 9.500 de cereri și au fost aprobate 1.148 de proiecte, din care cinci proiecte la nivelul județului Vâlcea. Pentru anul 2024, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a pregătit o nouă ediție a acestui program, care încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor prin acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat”, a explicat Claudia Banu, senator liberal de Vâlcea.

„În același timp, vă anunț că, pe data de 7 august 2024, la ora 17.00, la inițiativa Organizației Femeilor Liberale – OFL Vâlcea, va avea loc o întâlnire de lucru în județul nostru în cadrul căreia vor fi prezentate și dezbătute detaliile programului, alături de specialiști și reprezentanți ai ministerelor implicate în desfășurarea acestuia. Persoanele interesate ne pot contacta pentru detalii la numărul de telefon 0754.219.880”, a mai precizat Claudia Banu.

You May Also Like