2 august 2024

Mîndrescu explică Planul Simion pe înțelesul tuturor. Cine se opune milionului de apartamente?!

Afaceristul Nicolae Mîndrescu este coordonatorul campaniei electorale a AUR pentru Vâlcea. Din această postură, dar și în calitate de om care a reușit în afaceri, Mîndrescu susține și garantează pentru ceea ce AUR a denumit Planul Simion.

„Noi propunem acum ceea ce ar fi trebuit să propună, de fapt, așa-zisele partide de dreapta din România. După cum ați văzut, președintele Simion a făcut trimitere la celebrul New Deal din SUA, din perioada interbelică, propus și înfăptuit de Franklin Roosevelt. Și eu cred că România, dacă mai continuă pe panta pe care a intrat, poate ajunge repede în situația gravă a Americii interbelice. Mult nu mai e. Ce vrea, în fapt, Simion? Să rezolvăm dintr-un foc trei problemele. Să facem mari lucrări publice de care statul are nevoie. Adică ce?! De exemplu, un milion de apartamente. Uitați-vă la piața imobiliară. Oricâte problemele a avut România în ultimul timp, piața imobiliară tot mai merge pentru că este mare nevoie de locuințe. Românul trăiește cu ideea că obligatoriu trebuie să aibă o casă a lui. Deci, e nevoie de milionul de apartamente. Construirea lor nu se face cât ai bate din palme, astfel se rezolvă cel puțin pentru o perioadă de timp, măcar în parte, problema locurilor de muncă. Haideți să ne gândim câtă lume va avea de lucru pe orizontală dacă se demarează construirea a un milion de apartamente. Câte societăți producătoare de orice e nevoie într-o casă vor avea de lucru. Nu mai spun de cei care vor lucra efectiv la construirea apartamentelor. Aceasta a fost a doua problemă pe care vrem s-o punctăm, iar a treia este prețul. Eu provin din business și știu că piața dictează prețul, dar statul trebuie să aibă și o componentă socială. Este evident că, în piața imobiliară, există, în prezent, o gravă componentă speculativă care se manifestă peste tot, în mod tacit. Președintele Simion dorește ca prin acest plan românii să beneficieze de apartamente de 35.000 de euro – două camere, 50.000 euro – trei camere și 75.000 euro – patru camere. Uitați-vă la ce prețuri se vând astăzi, astfel de apartamente și comparați. Concluzia e simplă. Se va face o uriașă fuziune de capital în lucrări publice, acestea vor crea locuri de muncă, deci, impozite întoarse către stat, iar de produsul muncii se vor bucura românii, la prețuri decente. Câștigă toată lumea, acesta a Planul Simion pentru România”, a spus Mîndrescu.

Despre ironii, adversari politici și dușmani ideologici

Cu toate că, pe hârtie, la prima vedere, Planul Simion este foarte generos, acesta a stârnit un val de ironie dinspre celelalte forțe politice, opuse AUR. Despre acest val de ironie sau chiar miștocăreală care a inundat rețelele de socializare, Nicolae Mîndrescu nu are o părere tocmai rea.

Haideți să vă spun ceva. Nu știu dacă AUR ar fi putut promova atât de mult Planul Simion așa cum au făcut-o adversarii noștri. Prin repetarea obsesivă a ironiilor la adresa planului și-au atins și scopurile lor, dar ne-au ajutat și pe noi să ni le atingem pe ale noastre. Planul a fost arhipromovat. Cine a făcut asta? Au făcut-o cei din PSD și din PNL care formează astăzi, coaliția de guvernare și care sunt adversarii noștri politici. Eu îi consider adversari politici, nicidecum dușmani. Cred că pentru patrioții din AUR dușmani ideologici sunt doar reprezentanții curentelor așa-zis progresiste, care au și în România câteva partide pe care nici nu vreau să le nominalizez, întrucât au făcut mult rău țării, iar scorurile lor din sondaje relevă acest lucru. Dar vor veni perioadele electorale și atunci îi vom pune pe toți în fața propriilor realități”, a mai menționat coordonatorul campaniei electorale AUR Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like