4 august 2024

Foto. INCENDIU TERIBIL, azi-noapte, într-o comună din județ. A fost nevoie de pompierii din Grădiștea, Drăgășani și Hurezani-Gorj

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea ne-au informat că, sâmbătă, 3 august 2024, la ora 22.45, pompierii vâlceni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Zătreni. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS). La sosirea echipajului de pompieri ardeau generalizat o gospodărie (casă și anexe), precum și vegeție uscată și litieră de pădure, pe o suprafață de circa zece hectare.

Forțele de intervenție au fost suplimentate de urgență cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Hurezani a ISU Gorj și cu încă două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentul de Pompieri Drăgășani.

„S-a acționat cu prioritate pentru protejarea și salvarea a trei gospodării și a fondului forestier, aflate în proximitatea incendiului, concomitent cu operatiunile pentru localizare și lichidarea incendiului. Casa nu era locuită și nu au fost persoane surprinse de incendiu. Drumul a fost foarte greu accesibil, iar transportul apei necesare s-a făcut cu cisterne din dotarea ISU Vâlcea. S-a reușit, cu eforturi considerabile, salvarea celor trei gospodarii și a fondului forestier din zonă. Incendiul de vegetație a fost lichidat. Au ars circa 10 hectare de vegetație uscată și litieră”, au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

Și în dimineața de duminică, 5 iunie 2024 (la ora 09.00), la fața locului mai erau echipaje de pompieri care acționau pentru stingerea ultimelor focare prezente în cadrul gospodăriei (casă de circa 200 de metri pătrați și anexele aferente) afectată în totalitate. La acea oră, nu mai exista posibilitatea ca incendiul să se extindă.

You May Also Like