5 august 2024

Lungești, Popești, Mateești, Băbeni, Budești, Bujoreni, Mihăești… doar câteva dintre localitățile în care pompierii au intervenit

Zile dificile pentru pompierii din județul Vâlcea! În perioada 2 august (ora 08.00) – 5 august (ora 08.00), pompierii din cadrul celor opt subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 94 de misiuni. Dintre acestea, 44 de misiuni au fost pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 26 pentru stingerea incendiilor, 11 misiuni pentru protecția comunității și 13 misiuni pentru alte situații de urgență.

În perioada amintită mai sus, echipajele SMURD au intervenit în 44 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 48 de persoane.

Echipajele operative au efectuat misiuni de recunoaștere și informare preventivă, în localitățile Mihăești, Mădulari și Râmnicu Vâlcea și au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sportiv desfășurat în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Totodată, pompierii vâlceni au intervenit la alte 13 situații de urgență, pentru facilitarea accesului în locuințe, salvarea animalelor din medii ostile vieții, degajarea unui copac, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere și pentru supravegerea și verificarea zonei afectate de incendiul din Parcul Național Buila Vânturarița.

Din cele 26 de incendii produse între 2 și 5 august 2024, 21 s-au produs la vegetație uscată, în localitățile Grădiștea, Lungești, Popești (trei incendii), Bărbătești, Roșiile (două incendii), Bujoreni, Tetoiu, Mateești, Grădinari – județul Olt, Drăgoești, Olanu, Roești, Băbeni, Băile Olănești, Budești, Râmnicu Vâlcea și Zătreni (două incendii). În total, au fost afectate aproximativ 201 hectare de teren.

You May Also Like