9 august 2024

Când vă spuneam că în Vâlcea e nevoie de o pușcărie… ALT VIOLATOR din județ a fost trimis după gratii

Nu trece săptămână fără să aflăm despre măcar un vâlcean (foarte rar și despre câte o vâlceancă) trimis să își execute pedeapsa pe la vreunul dintre penitenciarele aflate prin județele învecinate. Cei mai mulți ajung la Mioveni, în Argeș și la Craiova, în Dolj. Unii mai ajung pe la Târgu Jiu ori pe la București. Nu avem date exacte, dar estimăm că numărul vâlcenilor care execută diferite pedepse în acest moment trece de 500. Poate ne vom interesa pe marginea subiectului să aflăm exact!

Rudele celor închiși sunt nevoite să meargă prin „vecini” pentru a-i vizita și a le duce tradiționalul pachet cu… de toate. De aceea, considerăm oportun ca factorii decizionali să analizeze posibilitatea ca în județul Vâlcea să fie construit un penitenciar. Ar apărea și destule locuri de muncă!

După ce, zilele trecute, vă prezentăm cazul unui violator din Berbești care a ajuns după gratii, iată că, în data de 8 august 2024, s-a petrecut o situație asemănătoare în comuna Berislăvești. Un bărbat de 51 de ani a fost condamnat la aproape șapte ani de închisoare cu executare. (știm… suntem și noi gata să facem pariu că va ieși de la pârnaie după numai câțiva ani, că și așa nu au spații în care să îi țină pe deținuți!). El a ajuns la penitenciarul din Mioveni, unde va avea asigurate în mod gratuit cazare și hrană.

„La data de 8 august 2924, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Poliției Orașului Călimănești au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Brezoi, față de un bărbat, din comuna Berislăvești. Astfel, polițiștii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea privind un bărbat, de 51 de ani, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de «agresiunea sexuală». Bărbatul a fost condus în vederea încarcerării, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mioveni, județul Argeș”, ne-a informat IPJ Vâlcea.

Foto: Ilustrativ

You May Also Like