11 august 2024

FOTO. Ne-au ținut cu sufletele strânse, dar s-a terminat cu bine! O tânără de 23 de ani, găsită și ajutată de Salvamont Brezoi

Vă prezentăm noi informații și două imagini reprezentative despre acțiunea de salvare pe care salvamontiștii din Brezoi, alături de doi jandarmi, au desfășurat-o vineri, 9 august 2024, în masivul Boia din Munții Făgăraș. Acțiunea de salvare a unei tinere în vârstă de 23 de ani, cetățean slovac, dată dispărută de patru ore, a fost încheiată cu bine, chiar dacă s-a desfășurat în condiții din cele mai dificile. În plus, comunicarea dintre salvatorii veniți din mai multe județe s-a făcut cu greutate, din cauza lipsei semnalului.

„Persoana a fost găsită. O tânără de 23 de ani, de origine slovacă, ce prezenta mai multe traumatisme. A fost extrasă cu ajutorul elicopterului POA Brașov 336, cu medic și salvator montan de la Zărnești, un echipaj extraordinar fără de care extracția putea deveni extrem de dificilă și de durată. S-a acționat și terestru cu trei salvatori montani de la Brezoi și doi jandarmi, procedând și la evacuarea membrilor grupului de 14 persoane din care făcea parte persoana accidentată, date fiind condițiile foarte dificile ale terenului, pentru a preveni alte posibile accidente. Mulțumim, de asemenea, ISU Vâlcea, I.G.A.V. și Salvamont Vâlcea pentru colaborare”, au anunțat salvamontiștii din Brezoi, la puțin timp după încheierea misiunii.

You May Also Like