13 august 2024

Și pe voi vă ENERVEAZĂ acest tip de capace!?

De aproape un an de zile, românii, ca toți locuitorii Uniunii Europene, s-au trezit cu capacele care sunt „legate” de diferite recipiente. Acum, aproape orice recipient de unică folosință pe care îl cumpărăm din magazine are acest gen de capac care nu se desprinde. Explicația oficială pentru care au fost introduse aceste capace atașate este legată de reciclare. Să nu mai piardă/rătăcească lumea capacele și să le țină „legate” de sticle. Cam puerilă explicația, mai ales că unele surse susțin că PET-urile nu se reciclează simultan cu capacele.

În fine! La început, probabil multora dintre noi ni s-a părut hazlie situația. Mai apoi a început să ne enerveze. Am citit recent că un tip din Cluj și-a vărsat apa pe laptop pentru că a lovit sticla, iar aceasta a căzut pe laptop. Care este vina capacului? Tipul scrie că, din cauza capacului, care se închide mai greu, a lăsat sticla deschisă. Iar când a lovit-o… chin și jale!

Personal, am rezistat ceva timp până să ajung să mă enervez din cauza acestor capace. Însă… mi s-a întâmplat. Am pus o astfel de sticlă în frigider. Am făcut imprudența să o așez în poziție orizontală. Din cauză că nu am închis chiar foarte bine capacul-minune, o parte din apă a curs în frigider.

Mi-a trecut supărarea pe acel capac, dar… parcă nu sunt tocmai încântat să îl văd atașat pe aproape toate recipientele! Și pe voi vă supără aceste capace!?

You May Also Like