15 august 2024

Foto. ȘOFER DE CAMION din Prahova, prins cu „manevre” la cardul tahograf pe un drum național din Vâlcea


Astăzi, 15 august 2024, chiar de Sfânta Maria, în jurul orei 19. 00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție Vâlcea au oprit pentru control un autotren de transport mărfuri generale, pe DN 7, în comuna Golești.

La volanul vehiculului se afla un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Târgșoru Vechi, județul Prahova.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că acesta avea aplicat pe tahograf, un dispozitiv destinat modificării datelor acestuia.

De asemenea, s-a stabilit că acesta a încălcat restricțiile de circulație impuse pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone având în vedere avertizările meteorologice privind temperaturile ridicate în perioada 14 – 18 august 2024.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, precum și pentru abaterile O.G. nr. 43/ 1991 privind regimul juridic al drumului, valoarea totală a sancțiunilor fiind în valoare totală de 3.000 de lei.

Totodată, dispozitivul folosit la modificarea timpului de conducere a fost indisponibilizat.

Atragem atenția tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave.

Respectați timpii de odihnă, iar dacă simțiți că sunteți obosiți, luați o pauză, pentru repaus și odihnă, în parcările special amenajate!

You May Also Like