18 august 2024

NOI INFORMAȚII despre incendiul de la Olănești. Când ar putea fi stins. VEZI VIDEO cu intervenția elicopterului

Așa cum vă spuneam și în seara de sâmbătă, 17 august, incendiul declanșat vineri, 16 august 2024, în zona Gurguiata de pe raza stațiunii Băile Olănești, a fost localizat, sâmbătă, în jurul orei 19.30, în zona cunoscută sub numele „Pietrele lui Bute”.

Elicopterul venit de la București pentru această misiune a efectuat 34 de lansări în cursul zilei de sâmbătă (15 minute pentru fiecare lansare; apa fiind luată din râul Olt – barajul Călimănești). Sunt de remarcat și eforturile pe care zeci de persoane (pompieri, pădurari, membri SVSU Olănești, voluntari) le-au depus de la sol, în zilele de vineri și sâmbătă, pentru localizarea acestui incendiu.

Duminică, 18 august 2024, misiunea de stingere a incendiului continuă, estimându-se că, până la lăsarea întunericului, focul care are mocnit în mai multe focare va putea fi stins în totalitate. Duminică, până la ora 11.40, elicopterul efectuase opt lansări de apă asupra focarelor.

Până în seara de sâmbătă, a ars aproximativ un hectar de pădure. Nu se cunoaște, deocamdată, cauza care a făcut ca, vineri, pădurea să ia foc în acea zonă, una foarte rar circulată.

You May Also Like