- Fostul şef al Poliţiei Băile Govora, comisar – şef Paul Popescu, ar cam vrea să se înscrie în politică. Evident, după moda poliţiştilor vâlceni, s-ar duce la PSD. Cică ocheşte un loc bun de tot la ANAF. Ştie meserie omul, a învăţat conducându-şi propria puielniţă, proprietate familială.
- O tânără şi distinsă poliţistă din Vâlcea este îndrăgostită, până peste cap, de meserie. Poate prea îndrăgostită! Altfel nu se explică de ce era foarte des surprinsă în biroul unui fost şef al IPJ Vâlcea. Probabil acesta, poliţist experimentat, îi „împărtăşea” din tainele…meseriei. Şi pentru că doamna era plină de abnegaţie şi voia ore suplimentare, a avut parte de ele printr-o pensiune din Voineasa. Şeful şi-a sacrificat preţiosul timp pentru „antrenarea aptitudinilor” subalternei. Mai nasol este că au fost prinşi de colegi! Dar nu făceau nimic rău, doar „repetau”. Ca să nu existe mari dubii, mai spunem că, între timp, şeful s-a pensionat.
- O neînţelegere comercială între CET şi Foradex a lăsat fără apă caldă Călimăneştiul, timp de două zile. Apa este proprietatea Foradex, iar instalaţiile de încălzire sunt ale CET. Cele două societăţi s-au tot certat vreo două zile până când, administraţia i-a aşezat, cu chiu, cu vai, la masa discuţiilor. Primăria s-a angajat să mărească subvenţia pentru a mai ,,acoperi” din pierderile CET. Pentru că există un contract mai ,,păgubos” pentru oraş, între Primărie şi Foradex, Călimăneştiul este la cheremul toanelor acestei firme. Deocamdată conflictul s-a stins, dar două zile locatarii blocurilor din staţiune au încălzit apa la aragaz.
- O procedură la care tot mai mulţi judecători din Vâlcea apelează este aceea de a amâna cauzele de prea multe ori pentru a le da posibilitatea părţilor să se împace. Au fost cazuri în care părţile vătămate nu au dorit să se împace cu inculpaţii, dar cu toate acestea magistraţii au insistat şi au insistat până acest lucru s-a întâmplat. Evident, este vorba despre cauze penale, iar un exemplu de acest gen care ne vine în minte pe moment este acela al escrocului Ion Boncan, care a beneficiat de foarte multe termene de judecată pentru a se împăca cu părţile, adică cu oamenii de afaceri şi cu persoanele publice pe care le-a înşelat. În final, Boncan a scăpat de condamnare, iar acum, din nou, se tot învârte pe lângă politicieni şi aleşi judeţeni. Mai mult, un alt exemplu, iar acest dosar este încă din faza de judecată, este cel al bărbatului din Râmnicu Vâlcea care a păcălit 120 de oameni cu locuri de muncă în străinătate. George Cristian Negru, administratorul firmei SC Viaggio Lavoro SRL, este trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, fiind acuzat de înşelăciune, iar de şapte termene magistratul de caz îi acordă amânare pentru „pentru a da posibilitate părţilor să se împace”. Cam ciudat, nu? Cum să ajuţi un inculpat să scape de pedeapsă?!
- O altă anomalie din justiţia vâlceană care ne ridică multe semne de întrebare este amânarea cu aproape o jumătate de an a procesului fostului primar al oraşului Horezu, Ilie Fârtat. În data de 30 martie 2017, la Judecătoria Horezu a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care ex-edilul este acuzat de fals intelectual. Dosarul este pe rol încă din anul 2015, iar acum magistraţii au găsit de cuviinţă să dea următorul termen abia în data de 12 septembrie 2017. Inexplicabil de ce durează atât de mult!?
- Umblă vorba pe la Poliţia Locală din Râmnicu Vâlcea că unul dintre angajaţii care a fost mazilit de curând a făcut plângeri penale, acuzându-i pe şefii acestei structuri de vrute şi nevrute. Nu că am fi noi fani ai celor doi din fruntea Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea, dar individul care s-a adresat procurorilor chiar nu este uşă de biserică! Vom reveni cu alte informaţii!
* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.