16 septembrie 2024

Braconier din Vâlcea, „vânat” de polițiști. DOSAR PENAL pentru mai multe infracțiuni

Polițiștii vâlceni au acționat, săptămâna trecută, pentru depistarea deținătorilor de arme și muniții care nu respectă prevederile legale în domeniu. Astfel, în comuna Mitrofani, oamenii legii au identificat un bărbat care deținea mai multe obiecte interzise la deținere. A fost vorba despre o armă letală de vânătoare, confecționată artizanal, o armă neletală, 12 cartușe de vânătoare și 279 de proiectile metalice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză nu este autorizat în vederea deținerii, portului și folosirii armelor și munițiilor letale/neletale. Obiectele identificate au fost ridicate pentru cercetări. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor.

Precizare: bărbatului din comuna Mitrofani nu i-a fost întocmit dosar penal pentru braconaj deoarece nu au fost probe care să demonstreze că a săvârșit această faptă ilegală. Totuși, după numărul munițiilor și al armelor descoperite de polițiști, se poate presupune la modul rezonabil că el intenționa să vâneze animale (nefiind deținător al unei autorizații în acest sens).

Foto: Ilustrativ

You May Also Like