18 septembrie 2024

Bălcești, Brezoi, Drăgășani, Tomșani, Bunești, Tetoiu… doar unele dintre localitățile din care s-a sunat la 112

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea ne-au informat că, în perioada 16 septembrie (ora 08.00) – 18 septembrie 2024 (ora 08.00), pompierii din cadrul celor opt subunități de intervenție au desfășurat 63 de misiuni. 41 dintre acestea au fost pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, trei misiuni au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, zece misiuni au fost pentru protecția comunității, nouă misiuni au fost necesare pentru alte situații de urgență.

În perioada analizată, echipajele SMURD au intervenit în 41 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 45 de persoane.

Echipajele operative au efectuat cinci misiuni de recunoaștere și informare preventivă, în localitățile Bunești, Tetoiu, Bălcești, Drăgășani și Tomșani, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în orașul Brezoi, precum și patru misiuni pentru sprijin și restabilirea stării de normalitate în județul Galați.

Pompierii vâlceni au intervenit la alte nouă situații de urgență, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, transportarea persoanelor supraponderale și salvarea unui animal de talie mică din medii ostile vieții (o cățelușă, în orașul Băile Govora).

You May Also Like