18 septembrie 2024

Cum a fost lovit George Simion sub centură, cu complicități din AUR Vâlcea

UP-DATE
Ca urmare a publicării articolului, am fost contactați de editorul publicației Jurnalul Olteniei, Cristian Constantinescu. Acesta ne-a transmis colegial că afaceristul Vicențiu Mocanu, membru AUR, nu are nicio funcție oficială în ziar și nu deține părți sociale din firma editoare. Dar că, într-adevăr, între Constantinescu și Mocanu există o amiciție și o colaborare veche. Dată fiind această situație, nu există o franciză între cei doi, doar un „gentlemen’ s agreement” prin care Mocanu coordonează politica editorială pe județul Vâlcea a ziarului. Publicația Jurnalul Olteniei aparține lui Cristian Constantinescu, vechi om de presă, iar la Vâlcea, e coordonată de Vicențiu Mocanu fără să existe forme oficiale, ci doar reciproc recunoscute.

O mai știți pe deputata Loredana Predescu, de obârșie vâlceancă, de la Horezu? Cea ajunsă, între timp, soția magnatului datornic vândul al gunoaielor românești, Doru Florescu – Urban? Dacă nici așa nu v-o amintiți, continuăm detaliile de recunoaștere. Ea este cea care s-a pripășit la PPU (partidul lui Dan Voiculescu) prin combinațiile acestuia cu soțul său și care a obținut prin negocieri o funcție de deputat pe listele PSD Brașov, în 2020. După care a vrut să facă pe marea doamnă a presei vâlcene și s-a jucat cu Televiziunea Vâlcea 1, important brand local, până a pierdut licența și a închis de tot postul. Acum, că ați reperat-o, poate vă mai amintiți că nici la Voiculescu nu i-a mai convenit regimul și a plecat la AUR; pesemne că „domn profesor” nu mai dorea să negocieze pentru ea, via PSD, încă un mandat de deputat la Brașov. Transferul la AUR părea că-i netezește calea primadonei către un nou mandat parlamentar. Când-colo, ce să vezi, la începutul lunii septembrie? Loredana Predescu s-a dezlănțuit! Contra cui? Tocmai contra AUR și contra lui George Simion.

Familia se mută în funcție de interese

În publicația Jurnalul Olteniei, coordonată neoficial la Vâlcea de afaceristul Vicențiu Mocanu, fostul candidat al AUR la Primăria Râmnicu Vâlcea, într-un articol din 4 septembrie 2024, Loredana Predescu a zis vrute și nevrute la adresa partidului și a lui George Simion. AICI puteți citi despre acest subiect. Pentru corijarea unei minime morale (deși acest termen, asociat politicii, devine un nonsens) amintim că Predescu s-a lăudat cu transferul la AUR de parcă ar fi prins un contract la Real Madrid. Tatăl Loredanei Predescu, Dumitru Drăgănescu, a candidat la Consiliul Local Horezu din partea aceluiași AUR. Simion, cel înjurat în articol, este exact acela pe care, nu cu mult timp în urmă, Loredana Predescu îl declara salvatorul românilor.

Ce s-a întâmplat între timp?! Adică te-ai mutat cu familia și cu sfera de influență la AUR, părăsind PPU via PSD, iar acum ieși public să ne spui că AUR este o țeapă de tip Caritas?! În lipsa unor explicații amănunțite din partea deputatei, nu credem că cineva va putea înțelege ceva sau, cel mai grav pentru aceasta, va mirosi a carierism și traseism politic de la o poștă. Din punct de vedere al managementului, al seriozității în afaceri și al conduitei în relația angajator – angajat, este foarte posibil ca, pe viitor, să iasă la iveală detalii înfiorătoare despre Loredana Predescu și despre cum a condus și închis aceasta Televiziunea Vâlcea 1. Rețineți, vă rugăm, detalii înfiorătoare, cu accentul pe înfiorătoare, nu neapărat pe detalii.

În ce echipă joacă afaceristul Vicențiu Mocanu?!

Un fapt inedit ce rămâne deocamdată la stadiul de curiozitate îl reprezintă publicarea amintitelor atacuri în ziarul controlat la Vâlcea de Vicențiu Mocanu. Nimeni din presa de la Vâlcea, județul de obârșie al Loredanei Predescu, nu s-a grăbit să o susțină sau să-i ofere un loc unde să-și verse oful, în afara amintitei publicații. Același Mocanu care, teoretic, va fi consilier municipal al AUR în legislatura 2024 – 2028 și care, acum să vă țineți, vrea un mandat de deputat din partea acestei formațiuni. S-a înscris în competiția internă din AUR Vâlcea pentru a obține locul unu la Camera Deputaților, poziție eligibilă conform tuturor sondajelor de opinie. Ce-or zice colegii când citesc atacurile Loredanei Predescu în ziarul apropiat lui? Sau, mai rău, ce-o zice însuși George Simion?!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like