23 septembrie 2024

Polițiștii vâlceni au scos din trafic 98 de șoferi care reprezentau „un pericol pentru ceilalți participanți”. CE ABATERI au săvârșit… exclușii

Zilele de la finalul săptămânii recent încheiată s-au dovedit cu probleme pentru mai mulți șoferi care au circulat pe diferite drumuri din județul Vâlcea. Spunem asta pentru că polițiștii rutieri au organizat și desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe alte artere de circulație.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 709 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 270.000 de lei, dintre care 654 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Dintre amenzile aplicate, 281 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 23 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru alcool, 4 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și 339 pentru alte nereguli.

„Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 98 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 33 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 33 de autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost constatate opt infracțiuni la regimul rutier”, a anunțat IPJ Vâlcea.

You May Also Like