24 septembrie 2024

Hackerville își păstrează renumele. Cum se piratau programele TV pe bani grei, la Râmnicu Vâlcea. PERCHEZIȚII la această oră

La data de 24 septembrie 2024, polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vâlcea.

Perchezițiile vizează persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi suigeneris ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

„Din cercetări a reieșit că, prin intermediul unui site de internet, în perioada 22 noiembrie 2022 – prezent, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziția publicului toate programele de televiziune din România, pentru orice utilizator care poate avea acces la internet, în orice colț al lumii, fără consimțământul titularilor acestor drepturi. Această conduită care ar fi condus la vătămarea intereselor legale ale titularilor licențelor audiovizuale, ce nu și-ar fi exprimat în niciun moment consimțământul/ acordul în vederea difuzării, fiind totodată obținute venituri însemnate din aceste activități”, au anunțat polițiștii.

„Mai multe persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale. Pentru recuperarea prejudiciului, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii. La acțiune participă luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea”, se mai arată într-un comunicat de presă.

You May Also Like