24 septembrie 2024

GUTĂU anunță când se va face schimbul de terenuri de la Vamă

Scoaterea camioanelor din Râmnicu Vâlcea este aproape de a deveni realitate! Primarul Mircia Gutău a anunțat că, în curând, se vor perfecta documentele care prevăd schimbul de imobile (clădiri și terenuri) între Primăria Râmnicu Vâlcea și Autoritatea Vamală Română. Administrația municipală va primi clădirea din cartierul Libertății (în care Vama își desfășoară în prezent operațiunile specifice) și va ceda, la schimb, clădirea modernă din zona industrială, în partea de sud a municipiului (această clădire se află situată pe Aleea Comerțului, în zona Ambient – Dedeman – Târg Râureni).

După ce va primi sediul Vămii, administrația locală intenționează să construiască în acel spațiu din cartierul Libertății (situat în apropierea Gării Râmnicu Vâlcea) cea mai mare autogară a județului. În acest mod, pentru că vor avea un punct comun în care vor opri în Râmnicu Vâlcea, nici autocarele cu pasageri nu vor mai aglomera prea tare traficul rutier din municipiu, mergând în… trei-patru autogări, așa cum se întâmplă în prezent.

„Este un moment extraordinar de important pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Este un vis de-al primarului Gutău, care, iată, devine realitate. Ajung la Râmnicu Vâlcea președintele Autorității Vamale Române, domnul Marcel Mutescu, și secretarul general al Autorității Vamale Române, domnul Daniel Nache. Este un prim pas pentru a vedea noul sediu al vămii și pentru a perfecta schimbul așteptat de către vâlceni și anume ca primăria municipiului să primească de la Autoritatea Vamală Română actualul sediu al Vămii, iar Autoritatea să primească sediul modernizat de către Primăria municipiului, în zona industrială din sudul orașului. În acest fel, vom opri accesul mașinilor de mare tonaj în municipiul Râmnicu Vâlcea”, a declarat primarul Mircia Gutău.

You May Also Like