25 septembrie 2024

ECHIPE de Liga I vin să joace fotbal în Zăvoi. BOOM de imagine pentru „sportul-rege” din județul Vâlcea

Fotbalul de nivel înalt, practicat de echipele prim-divizionare, poate fi urmărit din nou pe stadionul din Râmnicu Vâlcea. Echipa primăriei, SCM Râmnicu Vâlcea, s-a calificat în grupele Cupei României, între cele mai valoroase 24 de echipe ale acestei competiții.

Miercuri, 25 septembrie 2024, Casa Fotbalului din București găzduiește, cu începere de la ora 12.00, tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României, ediția 2024/2025.

Acesta este cel de-al treilea sezon în care formatul Cupa României, debutat în anul 2022, vine cu o fază a grupelor competiției, la care participă 24 de echipe. Este vorba despre opt echipe din Liga I (cele mai bine clasate în campionatul anterior), la care se adaugă 16 echipe câștigătoare în faza anterioară a competiției (play-off-ul).

SCM Râmnicu Vâlcea, care evoluează în Liga a III-a, se va afla în urna a treia valorică și, în mod cert, va fi repartizată într-o grupă care va avea în componență cel puțin două echipe prim-divizionare (probabil chiar trei). De aceea, este foarte probabil ca, în calitate de echipă mai slab cotată, SCM Râmnicu Vâlcea să primească vizita, pe stadionul din Parcul Zăvoi, a cel puțin o formație din Liga I. Prilej numai bun pentru iubitorii fotbalului din județul nostru de a vedea „la lucru” fotbaliști pe care, altfel, îi pot urmări mai mult la televizor.

Componența celor trei urne valorice pentru tragerea la sorți din 25 septembrie

URNA I: FC FCSB București, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul Constanța, Sepsi Sf. Gheorghe, Rapid București, UT Arad, Oțelul Galați;

URNA a II-a: FC Hermannstadt Sibiu, Petrolul Ploiești, Poli Iași, Dinamo București, FC Botoșani, AFK Csikszereda, CSM Reșița, Ceahlăul Piatra Neamț;

URNA a III-a: FC Argeș Pitești, Metalul Buzău, CS Afumați, SCM Râmnicu Vâlcea, Unirea Ungheni, Agricola Borcea, Unirea Alba Iulia, Sănătatea Cluj.

Formațiile calificate în faza grupelor vor fi distribuite, prin tragere la sorți, în patru grupe, fiecare formată din șase echipe. În fiecare grupă se vor afla două formații din urna valorică I, alte două din urna valorică II și, evident, tot două din urna valorică III. Toate echipele vor juca un meci cu o formație din urna I, un meci cu una din urna a II-a și un meci cu o alta din urna a III-a. Primele două echipe clasate în fiecare grupă, după un total de trei meciuri disputate, se vor califica în faza sferturilor de finală.

Calendarul Cupei României 2024/2025

Faza grupelor, etapa I: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa a II-a: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa a III-a: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025

You May Also Like