26 septembrie 2024

Mutarea deputatului Lazăr la PNL Vâlcea, o afacere win – win

Odată cu trecerea lui Marian Lazăr la PNL, USR Vâlcea a pierdut contactul cu electoratul. Și așa, după ani de gafe ale președintelui Andrei Gheorghiu, USR mai avea un contact firav cu propriul electorat și acela era reprezentat, în mare parte, de Lazăr. Dovada au făcut-o alegerile locale din 9 iunie 2024, unde Lazăr (candidat la primărie) a reușit să bage doi consilieri locali în Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea, iar Gheorghiu (candidat la Consiliul Județean Vâlcea) nu a reușit. Cei care vor spune că electoratul preponderent al USR era în municipiu, deci, Lazăr a plecat cu un avantaj au dreptate, cu amendamentul că dacă Gheorghiu simțea că mai intră o tură în CL, nu l-ar fi lăsat pe deputat să candideze. S-ar fi dus el, că abia se învățase. Gheorghiu nu mai are nicio legătură cu electoratul USR din cauza unui abandon reciproc. Șeful partidului și-a văzut de interesele personale și familiale, iar votanții useriști au rămas numărând din ce în ce mai puține speranțe. Într-un final, Lazăr s-a săturat de intrigile mici, concentrate pe binele unei familii, și a plecat la PNL. Nu că în PNL ar lipsi intrigile și interesele specifice oricărei formațiuni politice, dar e altă ligă. USR Vâlcea își va vedea în continuare cămara sau debaraua familiei Gheorghiu, care e chitit să candideze cap de listă la parlamentarele ce urmează. Pronosticurile cvasi-unanime sunt că n-are nicio șansă. Lazăr, în schimb, are șansa unei structuri mult mai mari și mai sudate în care își poate continua cariera politică. Deocamdată, nu ca parlamentar, dar cine știe ce îi rezervă viitorul. Și PNL Vâlcea are de câștigat în urma acestei mutări. Lazăr este un om de echipă, un inginer pregătit și serios. Că n-are „calificări” politice, în sensul românesc al cuvântului, este real. Dar după un an la PNL Vâlcea, le va avea.

Redăm, integral, textul de pe Facebook prin care deputatul Marian Lazăr și-a anunțat trecerea la PNL Vâlcea:

„Stimaţi Vâlceni, după cum am anunţat la începutul lunii septembrie, am demisionat din USR (menţionez din nou că NU am fost dat afară, aşa cum eronat s-a comunicat) şi în această perioadă am analizat mai multe opţiuni pentru a-mi continua activitatea parlamentară şi a vă reprezenta cât mai bine interesele.

Am ajuns la concluzia că a mă înscrie în Partidul Național Liberal este cea mai bună variantă pentru ca judeţul nostru să fie bine reprezentat în Parlamentul României şi, astfel, am făcut acest pas important de a deveni membru PNL.

Consider că România are nevoie ca forţele de dreapta să se coaguleze şi să ofere românilor o opţiune reală pentru dezvoltare şi bunăstare. Fragmentarea dreptei în mai multe partide şi partiduleţe nu face decât rău, atât ideologiei de dreapta, cât şi ţării şi cetăţenilor săi. Este nevoie ca polul de dreapta să se consolideze şi să crească, iar partidele mici să înţeleagă că divizarea face mai mult rău decât bine. Un partid cu 30% este mai puternic decât 5 partide cu 6% fiecare.

Acestea fiind spuse, vă invit să analizaţi cu atenţie şi obiectivitate şi veţi înţelege că această mutare este una benefică judeţului Vâlcea, care este subjugat de zeci de ani şi ţinut în subdezvoltare. La nivel judeţean, PNL Vâlcea a rămas tot timpul ferm pe poziţii, în ciuda anumitor compromisuri făcute la nivel naţional.

De aceea, vă îndemn să lăsăm orgoliile şi să ne unim pentru binele judeţului Vâlcea şi al cetăţenilor săi!”

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like