30 septembrie 2024

POLITEHNICA București începe activitatea în Râmnicu Vâlcea! Tinerii nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte orașe pentru a „face” facultate de stat

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București își va începe cursurile în sediul în Râmnicu Vâlcea. Acest punct de pornire marchează un pas esențial în dezvoltarea unei filiale puternice în municipiul nostru a celei mai prestigioase universități tehnice din România.

Deschiderea anului universitar în Râmnicu Vâlcea este programată marți, 1 octombrie 2024, cu începere de la ora 11.00.

„Activitățile academice vor avea loc în clădirile fostului liceu Oltchim, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Spațiile au fost reabilitate și modernizate pentru a răspunde cerințelor unui mediu universitar de top, asigurând studenților și cadrelor didactice infrastructura necesară pentru desfășurarea optimă a procesului educațional și de cercetare. Această inițiativă reprezintă un vector important pentru dezvoltarea învățământului superior din Râmnicu Vâlcea, cu potențialul de a atrage studenți din întreaga regiune și de a contribui semnificativ la revitalizarea comunității locale prin educație de calitate și inovare tehnologică”, a declarat primarul Mircia Gutău, care a vizitat, luni, sălile de curs pentru a se asigura că totul va decurge „ca la carte” în prima zi de funcționare oficială a Politehnicii București în Râmnicu Vâlcea.

You May Also Like