1 octombrie 2024

S-au împlinit 23 de ani de la hirotonia întru episcop a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a aniversat, în ziua de 30 septembrie 2024, împlinirea a 23 de ani de când Mântuitorul Hristos, Arhiereul cel veșnic, l-a chemat la înalta treaptă a arhieriei, învrednicindu-l de acest mare și dumnezeiesc dar.

Momentul a fost marcat prin rugăciune, Înaltpreasfinția Sa săvârşind Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, aducând mulţumire Milostivului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra sa şi a celor pe care îi păstoreşte.

Chiriarhul Râmnicului a accentuat, cu acest prilej, că „slujirea arhiereului este o permanentă aducere aminte de multele binefaceri ale lui Dumnezeu, un bun prilej de cunoaștere a Sa și de împărtășire din nesfârșita Sa iubire de oameni. Dumnezeu Se comunică și Își revarsă dragostea pe măsura progresului nostru duhovnicesc și a dorinței de a ne împărtăși din iubirea Sa, spre dobândirea Împărăției Cerurilor”.

Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, la ceas aniversar, clerul, monahii și credincioșii au înălțat smerită rugăciune, cerând Atotmilostivului Dumnezeu să-i dăruiască Înaltpreasfinției Sale ani binecuvântați, cu sănătate și rodnicie în propovăduirea Evangheliei.

Sursă text și foto: Arhiepiscopia Râmnicului

You May Also Like