3 octombrie 2024

DOUĂ HOAȚE MICI din Cluj, prinse după ce au furat nouă telefoane de la un magazin din Vâlcea

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în executare, la data de 2 octombrie 2024, două mandate de percheziție domiciliară, la două imobile din localitatea Gilău, județul Cluj. Din cercetări reiese că, la data de 30 august 2024, persoane necunoscute ar fi sustras nouă telefoane mobile dintr-o societate comercială din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Astfel, polițiștii au stabilit identitatea a două minore, ambele în vârstă de 17 ani, domiciliate în comuna Gilău din județul Cluj, bănuite de comiterea sâvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În acest context, în urma punerii în executare a celor două mandate de percheziție domiciliară, polițiștii au identificat una dintre cele două tinere, ea fiind condusă la sediul Poliției municipiului Râmnciu Vâlcea în baza unui mandat de aducere pentru continuarea cercetărilor.

„În baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, aceasta fiind introdusă în Centru de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonare procurorului de caz, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor prevăzute de lege. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciului Criminalistic și U.T.A.I. Vâlcea. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a informat IPJ Vâlcea.

You May Also Like