7 octombrie 2024

Primarul Cosac din Vlădești se confruntă cu un „fenomen” pe care mulți primari din țară l-ar dori în localitățile lor: este nevoie de asfaltarea străzilor apărute în zonele în care se construiesc case

Așa cum și în alte dăți v-am prezentat prin intermediul publicației noastre, comuna Vlădești este una dintre campioanele la nivelul județului nostru când vine vorba despre condițiile bune care sunt oferite locuitorilor. Frumoasa localitate situată pe valea râului Olănești dispune de aproape toate condițiile pe care, spre exemplu, locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea le au în orașul lor. Ca atare, nu este întâmplător faptul că, la Vlădești, se mută oameni, ca, până la acel moment, au locuit la oraș (în special în Râmnicu Vâlcea, dar nu numai). Există și persoane care rămân pentru traiul de zi cu zi în localitățile lor, dar doresc să aibă o casă de vacanță în comuna Vlădești. Ei bine, cu toții produc «fenomene» pe care mulți primari de comune din România l-ar dori în localitățile lor: se construiesc case, gospodării, populația localității crește, crește natalitatea… și multe alte lucruri bune, de viitor pentru o localitate.

De aceea, primarul Cosac spune că, în zonele în care se construiesc case și este nevoie de asfaltarea unor drumuri (drumuri care nici nu existau până anii trecuți), primăria va interveni și va asfalta aceste străzi proaspăt apărute. Sigur, primăria va încerca să „aducă” în aceste zone și alte utilități, precum rețea de apă potabilă, rețea de canalizare, rețea de gaze naturale, fibră optică (internet fix, cablu TV, telefonie fixă)… și altele.

Noi am spune că doar bani mai trebuie să ai pentru a te muta la Vlădești, căci prețurile terenurilor nu sunt deloc ieftine. Din ce cunoaștem noi, sunt și terenuri, situate în zone bune ale localității, care se tranzacționează la sume de peste 100 euro/mp. Sigur, pentru oamenii nu foarte pretențioși se pare că ar fi terenuri disponibile, potrivite pentru construcția de case, și pe la prețuri de 50-70 de euro/mp. Repetăm, zona este cea care face, în primul rând, diferența de preț în cazul unui teren, iar apoi, în plan secund, vorbim despre utilitățile prezente sau potențiale de care dispune un teren.

You May Also Like