Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a prezentat informații foarte importante pentru locuitorii orașului-stațiune, dar, într-o oarecare măsură, și pentru cei ai localităților din întreaga zonă cunoscută sub numele de „Depresiunea Horezu”. Este vorba despre obținerea unor finanțări europene nerambursabile (adică banii alocați pentru aceste lucrări nu vor fi restituiți) pentru trei investiții importante pentru dezvoltarea sustenabilă a capitalei ceramicii românești. Înainte de a vă prezenta proiectele la care facem referire mai trebuie adăugat faptul că, despre reușita accesării acestor proiecte cu fonduri europene, primarul Nicolae Sărdărescu a făcut mențiunea că aceasta se datorează unei munci intense a angajaților Primăriei Horezu, care s-a întins pe o perioadă de aproximativ un an și jumătate.
Iată care sunt cele trei proiecte la care facem referire și ce vor presupune lucrările care se vor desfășura:
1.Pentru Biserica Urșani: Restaurarea picturii exterioare, refacerea învelitorii de șiță lemn și a instalațiilor termice ale Bisericii, consolidarea, restaurarea, refuncționalizarea, eficientizarea energetică, echiparea, amenajarea și punerea în valoare a Casei Parohiale și a anexelor sale, consolidarea și restaurarea zidului de incintă, sistematizarea curții. Valoarea proiectului este de 7.656.406,80 lei.
2.Pentru Mănăstirea Hurezi: Centrul de Studii Brâncovenești: consolidarea, restaurarea, refuncționalizarea cu ateliere de restaurare, spații pentru expoziții, eficientizarea energetică; Echiparea, amenajarea și punerea în valoare a Hambarului Arhimandritului Ioan; Diverse amenajări exterioare. Valoarea proiectului este de 12.065.018,17 lei.
3.Pentru strada Independenței și Parcul I. Gh. Duca: Reabilitarea, modernizarea și extinderea zonei centrale pietonale, a spațiului verde și a trotuarelor în stațiunea turistică Horezu. Valoarea proiectului este de 9.123.590,20 lei.