8 octombrie 2024

Buican: „Ticăloșia PSD”

Prin intermediul unui material de presă, Cristian Buican, președintele Partidului Național Liberal – Filiala Vâlcea, îi critică pe parlamentarii social-democrați pentru că s-au opus adoptării unui proiect de lege, inițiat de liberali, prin care pensiile pensionarilor militari sa fie indexate, anual, cu creșterea soldei militarilor activi. În rândurile de mai jos, vă prezentăm, integral, punctul de vedere al deputatului Cristian Buican cu privire la acest subiect.

„Dintotdeauna, poporul român s-a bizuit pe ostași, pe brațul înarmat al țării. Astăzi, Partidul Social Democrat le refuză acestora un tratament echitabil numai pentru că el este inițiat de către Partidul Național Liberal. Liberalii au convenit cu reprezentanții militarilor pensionari un proiect de lege prin care pensia acestora sa fie indexată anual cu creșterea soldei militarilor activi. Astfel, un militar ieșit la pensie, de exemplu, acum 10 ani ar avea aceeași pensie cu altul (cu un grad și o funcție comparabile) ieșit la pensie astăzi. Culmea ticăloșiei este că, atunci când PNL a lansat proiectul de lege prin care să fie instituționalizată prevederea indexării pensiilor cu creșterea soldei celor activi, PSD a agreat ideea.

Ulterior, PSD a considerat că adoptarea acestei legi, inițiată de către PNL, ne-ar aduce avantaje electorale și, folosind un artificiu legislativ (Consiliul Legislativ a recomandat ca proiectul să fie dezbătut întâi în Camera Deputaților, nu în Senat, unde a fost depus mai întâi), a respins inițiativa liberalilor făcută în folosul militarilor pensionari. Astfel, PSD și-a arătat ticăloșia și disprețul față de militarii țării, militari care se jertfesc pentru patrie și pe care ne bizuim în aceste vremuri tensionate.

PNL îi asigură pe toți pensionarii militari că va depune toate eforturile pentru a întruni o majoritate cu care legea să treacă în Parlament. Mărturia dedicării noastre pentru seniorii țării s-a dovedit limpede și prin aceea că, la inițiativa noastră, s-a ridicat pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. De această măsură au beneficiat peste 200.000 de pensionari militari.

Ne este nouă rușine de ticăloșia PSD, dar trebuie să-i spunem pe nume și să chemăm toți românii pentru a-și manifesta sprijinul și respectul față de ostașii țării”.

You May Also Like