8 octombrie 2024

Instanța a decis: grupul Pîrvulescu și Vlahos intră în CL Râmnicu Vâlcea, în dauna PNL și AUR

Astăzi, 8 octombrie 2024, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a validat mandatele consilierilor locali din municipiu. Dacă la PSD și USR lucrurile erau limpezi, nu același lucru se poate spune despre PNL și AUR. Ultimele două partide au încercat să determine instanța să nu valideze mandatele pentru Virgil Pîrvulescu, Rodica Răbuga, Lucian Pavelescu, Cezar Bulacu, Adelina Morar (PNL) și Dimitris Vlahos (AUR).

La Secretariatul General al Primăriei Râmnicu Vâlcea, PNL și AUR nu au trimis documente din care să reiasă apartenența sus-numiților la aceste formațiuni politice. Astfel, Secretariatul General al primăriei a solicitat instanței să valideze grupul PSD (cu excepția lui Mircia Gutău, care a redevenit primar și a medicului Radu Bododea, care a renunțat la mandat), grupul AUR și grupul USR, mai puțin Dimitris Vlahos. Pentru grupul PNL și pentru Vlahos, Secretariatul General al primăriei a lăsat la deciza instanței validarea sau invalidarea mandatelor.

Instanța a statuat (vezi hotărârea mai jos) că validează mandatele tuturor consilierilor locali (exceptându-i, evident, pe Gutău și pe Bododea) pe motiv că PNL și AUR nu au depus documente justificative din care să reiasă că sus-numiții au fost excluși definitiv din partide. Hotărârea este executorie și poate fi atacată cu apel în termen de trei zile.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like